Skip to content
Politică

ANPC, puternic semnal de alarmă: Citiți cu atenție etichetele citricelor!

Femeia.ro

Directorul general al Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, trage un puternic semnal de alarmă.

Mai exact, acesta avertizeaza consumatorii sa citeasca foarte atent etichetele citricelor pe care le cumpara, pentru ca unele dintre acestea sunt conservate cu Imazalil, o substanta foarte periculoasa folosita pentru combaterea bolilor la plante, dar a carei utilizare in agricultura este interzisa de legislatia UE.

„Cititi cu atentie eticheta produselor pe care doriti sa le achizitionati si e bine sa stiti ca: portocalele si citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acopera coaja citricelor, este folosita pentru combaterea bolilor la plante si are o actiune fungicida”, afirma Anghel, noteaza News.ro.

Directorul ANPC afirma ca ingerarea acestei substante ataca ficatul si rinichii si ar putea fi cancerigena.

„Fructele si legumele stropite cu acest pesticid nu au un miros diferit si nici o culoare aparte”, precizeaza Paul Anghel, adaugand ca legislatia Uniunii Europene incerzice folosirea Thiabendazol – Imazalil in agricultura.

„Atentie! Intoxicarea poate interveni chiar daca nu se ingereaza coaja fructelor si legumelor stropite. Acestea trebuie spalate pentru indepartarea pesticidului de pe suprafata lor!”, subliniaza directorul general al ANPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *