Skip to content
Politică

ANRE cere eliminarea consumului estimat din facturile la utilităţi

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) cere eliminarea consumului estimat din facturile la energie electrică şi gaze naturale, mijloc prin care companiile de utilităţi încasează în avans sume de la consumatori.

Sumele de plată afişate în facturi îi induc în eroare pe consumatori pentru că distribuitorii de gaze şi electricitate fac estimări de consum pentru două luni în avans. Clienții pot plăti mai mult, ceea ce înseamnă că împrumută pe gratis cu sume importante de bani compania de utilităţi.

ANRE a transmis o notificare companiei de distribuţiei de energiei electrice CEZ şi a cerut acesteia să renunţe la practicile de folosire a acestor facturi cu plata în avans, facturi care monitorizează atât consumul curent, cât şi consumul estimat e energie electricî pe două luni în avans, potrivit realitatea.net.

Compania CEZ riscă să fie amendată cu sume cuprinse între 8.000 şi 250.000 de lei dacă nu renunţă la acest sistem de facturare. Cei 1,4 milioane de clienţi ai distribuitorului, din zona Olteniei, ar putea fi duşi în eroare de acest sistem de facturare şi ar putea să plătească sume mult mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *