ANRE: Platforma de raportare şi monitorizare a pieţei gazelor naturale, operațională

Gaze
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a finalizat procesul de operaţionalizare şi digitalizare a Platformei de raportare şi monitorizare a pieţei gazelor naturale, în conformitate cu prevederile Metodologiei de monitorizare a pieţei gazelor naturale, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Conform sursei citate, platforma, dezvoltată exclusiv cu resurse interne, reprezintă un pas semnificativ în direcţia creşterii şi monitorizării transparenţei şi eficienţei sectorului energetic din România, demonstrează angajamentul autorităţii pentru furnizarea de soluţii digitale inovatoare pentru piaţa gazelor naturale şi pentru sprijinirea procesului de monitorizare şi raportare, uşurând în acest fel comunicarea cu operatorii economici licenţiaţi, precum şi cu operatorii administratori de pieţe centralizate.

„Această platformă oferă mai multe avantaje. În primul rând, ANRE oferă servicii care se bazează pe un sistem digital avansat în care se utilizează cele mai noi tehnologii care stau la baza unei platforme uşor de utilizat, care permite operatorilor din industria gazelor naturale să raporteze datele necesare conform cerinţelor ANRE. În al doilea rând, creşte eficienţa în procesul de raportare, astfel încât se reduce timpul şi efortul necesar pentru întocmirea şi depunerea rapoartelor. Astfel, operatorii se pot concentra mai mult pe activităţile lor principale. În al treilea rând, creşte capacitatea de monitorizare în timp real a fluxului comercial de gaze naturale, pornind de la producţie/import, furnizare, înmagazinare, transport şi distribuţie”, a declarat preşedintele ANRE, George Niculescu, citat de AGERPRES.

El a subliniat că ANRE se aliniază noilor tendinţe. Totodată, preşedintele ANRE a subliniat că instituţia va continua să dezvolte şi să îmbunătăţească platformele de raportare şi monitorizare a pieţelor de energie electrică şi gaze naturale pentru a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale industriei.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Citește și: