Skip to content
Politică

ANRP transmite că nimeni nu-l verifică pe Iohannis

Preşedintele ANRP, George Băeşu, spune despre acţiunea Corpului de Control al premierului, generată de informaţii privind acordarea de despăgubiri în favoarea unei cesionar pentru imobile situate inclusiv în Sibiu, că nimeni nu îl verifică pe Klaus Iohannis, ci pe ANRP şi banii daţi „în 2010”, transmite mediafax.

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Cluj, dacă primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este vizat în acţiunea Corpului de Control al premierului, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii, George Băeşu, a spus că la ANRP dosarele de despăgubiri „au venit ori cu dispoziţia primarului, ori cu dispoziţia Comisiei Judeţene de Fond Funciar”.

„Sună într-un fel Sibiu, când primarul din Sibiu este contracandidatul premierului. ANRP, în acest moment, e un grăunte pe lângă nevoia de control din România în materie de retrocedări. Oamenii de la Sibiu, unii au spus că «de ce s-a dat centrul oraşului nostru»? Nu l-a dat nici Guvernul Năstase, nici Guvernul Ponta, e dat din 2005 până în 2012 pe legea cu restitutio in integrum. La Sibiu, şi în alte părţi, se fac verificări, nu imobile, ci altceva. Noi vorbim de dosare, prin care s-au făcut bani fără drept. La ANRP, dosarele au venit ori cu dispoziţia primarului, ori cu dispoziţia Comisiei Judeţene de Fond Funciar. Titlurile de despăgubire s-au dat în 2010, nimeni nu îl verifică pe domnul Iohannis, este verificată ANRP şi banii care s-au dat în 2010, când verifici dosare din 2010 constaţi de ce s-au făcut, cine a propus aici”, a spus Băeşu.

Acesta a spus că la nivelul ANRP s-a încercat să se atragă atenţia asupra faptului că multe persoane au încasat zeci de milioane de euro în urma primirii unor despăgubiri, fără a avea vreun drept în dosarele de retrocedare.

„La Sibiu e vorba de un cesionar, care are 20 de milioane de euro făcute, două sau trei dosare de la Sibiu, un dosar de la Bucureşti, şi se uită lumea din ce a făcut ăla 20 de milioane de euro, şi când te uiţi în dosar, s-ar putea să constaţi că e un dosar pe care tu, la ANRP, i-ai spus să îşi ia dosarul înapoi la primărie că nu e bun, şi a venit dosarul că e bun, l-a aprobat Crenguţa Dumitrean, deşi un consilier a spus că nu e bun. Şi nu e normal să verificăm lucrurile astea?”, a mai spus preşedintele ANRP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *