ANS marchează Ziua Copilului prin două evenimente pe stadionul Arcul de Triumf

Sursa foto: Pexels

Agenţia Naţională pentru Sport va marca Ziua Copilului, pe 1 iunie, la stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, prin două evenimente distincte, unul dedicat micilor sportivi şi un meci caritabil pentru ajutorarea unor copii bolnavi, a anunţat, vineri, preşedinta ANS, Elisabeta Lipă, într-o conferinţă de presă.

„Anul acesta Ziua Copilului o vom serba tot pe stadionul Arcul de Triumf. Împreună cu federaţiile de badminton, box, rugby, ciclism, scrimă, tenis de masă, culturism şi fitness, haltere, judo, kempo, lupte, oină, sportul pentru toţi, şah, tir cu arcul şi volei vom umple de copilaşi terenul de la Complexul Sportiv Arcul de Triumf. Eu îmi doresc să avem cât mai mulţi copii care nu sunt legitimaţi la niciun club şi federaţiile să aibă ocazia să facă şi o mică selecţie cu ocazia Zilei Copilului”, a declarat Lipă.

Astfel, în prima parte a zilei, între orele 10:00 şi 14:00, va avea loc un festival multi-sportiv, cu intrare liberă, cu ateliere interactive, susţinute de federaţiile sportive naţionale. Copiii se vor alătura activităţilor sportive prin completarea unui „paşaport” special, pe care îl vor marca cu vize de participare pentru fiecare atelier explorat şi vor primi premii.

De asemenea, copiii vor avea ocazia de a întâlni şi interacţiona cu sportivi de la diferite discipline, care vor împărtăşi din experienţa lor, vor face fotografii cu cei prezenţi, vor oferi autografe şi vor realiza mici demonstraţii sportive.

În a doua parte a zilei, cu începere de la ora 19:00, va avea loc un eveniment caritabil coordonat de Asociaţia Liga Legendelor: „Împreună pentru Marius şi Medeea”, din cadrul campaniei „Fotbalul face bine 2024”, un meci de fotbal ce reuneşte legende ale fotbalului românesc şi influenceri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: