Skip to content
Politică

ANSVSA a făcut razie pe litoral, amendând sute de localuri. Peste 100 kg de carne confiscată

ANSVSA a făcut razie pe litoral, în ultima săptămână din luna iulie, vizând sute de localuri. Au fost aplicate zeci de amenzi, iar peste 100 de kilograme de carne au fost confiscate.

În perioada 25.07.2016 – 31.07.2016, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, împreună cu inspectorii de specialitate delegaţi, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificaţi 215 operatori din industria alimentară, potrivit unui comunicat trimis, marţi, PSnews.ro.

Controalele au vizat: 98 restaurante, 3 pizzerii, 23 unităţi tip fast-food, 10 braserii, 16 unităţi tip bufet, 8 baruri, 4 beach baruri, 4 cantine, 1 pensiune, 29 magazine alimentare, depozit alimentar, 3 cofetării/patiserii, 11 laboratoare cofetărie patiserie, 2 rulote, 1 unitate comercializare produse congelate, 1 gelaterie, unități localizate în cele 5 zone de interes turistic Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, neanunţarea începerii activităţii supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.200 de lei. A fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate tip fast food.
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare aproximativ 111 kg de produse alimentare (preparate culinare,carne şi produse din carne), valoarea acestora fiind în cuantum de 1.224 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi vor fi distruse prin incinerare, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *