Skip to content
Politică

Antena3 prezintă, în ultima zi de campanie, dezvăluirea care i-ar putea distruge șansele electorale ale lui Iohannis

Jurnaliștii Antena3 au prezentat astăzi o serie de informații și precizări privind implicarea lui Klaus Iohannis în adopțiile de copii de la începutul anilor 1990.

În vara anului 1990, cei trei fraţi Iliuţ, Elena-Maria, Vasile şi Anca, ajungeau în nordul Canadei, regiunea British Columbia. Odată cu ei, soţii Lalande au adoptat-o şi pe nou-născuta Anda Scutelnicu. Au trecut de atunci aproape 25 de ani, timp în care nimeni nu a mai ştiut nimic de soarta lor, precizează cei de la Antena3.ro.

Conform aceleiași surse, Klaus Iohannis ar fi minţit în scandalul adopţiilor ilegale în care a fost implicat.

O echipă a Antenei 3 a reuşit să vorbească, în Canada, cu mama adoptivă a celor trei copii.

Arlene Lalande povesteşte că rolul familiei Iohannis nu s-a limitat la şofat şi traduceri. Cei doi canadieni au fost găzduiţi trei luni de Carmen şi Klaus Iohannis, în casa lor, în perioada în care s-a „negociat” cumpărarea copiilor.

Căci despre o cumpărare a fost vorba: Arlene Lalande confirmă, de asemenea, că a dat bani familiei Iliuţă pentru a putea pleca din România cu cei trei copii.

Presa canadiană din acea vreme scria că, pe piaţa neagră, copiii se vindeau chiar şi cu 20.000 de dolari, mai informează aceeași sursă.

Un pastor canadian din orașul unde trăia familia Lalande a precizat pentru echipa Antenei3 ce s-a deplasat în Canada, faptul că s-a plătit o sumă mult mai mică pentru cei trie copii din România.

În plus, acesta a dezvăluit că pe Arlens a ajutat-o un român, un intermediar, dar nu-şi mai aminteşte cum îl chema.

Klaus Johannis, pe atunci inspector şcolar, a recunoscut că s-a implicat în adopţia copiilor familiei Iliuţ.

„Rolul pe care l-am avut şi eu şi soţia a fost unul minor, a venit un coleg şi ne-a întrebat dacă am fi dispuşi, mai ales soţia, să traducă”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmărește aici întreg reportajul celor de la Antena3.ro

4 comentarii la “Antena3 prezintă, în ultima zi de campanie, dezvăluirea care i-ar putea distruge șansele electorale ale lui Iohannis

  1. Cine voteaza Joahannis
   – voteaza un om rapace
   -un traficant de copii
   – un om mai rau ca basescu
   – gasca celor de la pdl cu Boc, blaga, videanu, ialomiteanu. boagiu, blejnar
   – un om cu dubla cetatenie si care va fi sef peste servicii
   -un om care la fel ca Tokes nu respecta ziua nationala

 1. in tara asta de prosti o curv_a ca firea a ajuns sa fie sefa de campanie si sa latre la presedintele tarii.Lupul moralist(cateaua cu paiul in c_r)Asta ne e soarta?Poate nu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *