Anthony Fauci, șeful comitetului care a coordonat măsurile anti-COVID în SUA, spune că a fost amenințat cu moartea

Sursa foto: Facebook

Anthony Fauci, șeful comitetului care a coordonat măsurile anti-COVID în SUA a spus că congresmanul Marjorie Taylor Greene și Fox News sunt factorii care au dus la „amenințări credibile cu moartea” împotriva lui și a familiei sale, relatează The Guardian.

Anthony Fauci a fost prezent luni la o audiere controversată în Camera Reprezentanților. Fostul oficial de top în domeniul sănătății publice, care a condus campania anti-COVID-19, i-a indicat pe congresmanul de extremă-dreapta Marjorie Taylor Greene și pe Fox News că au exprimat opinii care au dus la „amenințări cu moartea credibile”.

„Fie că este vorba de… presa de știri – știi că Fox News o face foarte mult – sau că este cineva din Congres care se ridică și face o declarație publică potrivit căreia moartea a X număr de oameni a fost din cauza politicilor, sau a unei idei nebunești, a făcut ca amenințările cu moartea să crească mult”, a spus Fauci într-un interviu pentru CNN.

Fostul director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase a făcut apoi aluzie la modul în care congresmanul din Georgia, adeptă a teoriilor conspirației, l-a atacat luni în timpul mărturiei.

„Când ai spectacole ca acea performanță neobișnuită a lui Marjorie Taylor Greene în audierea de astăzi, acestea sunt genul de lucruri care cresc amenințările cu moartea, pentru că există un segment al populației, acolo, care crede genul acesta de prostii”.

Fauci a declarat anterior unei subcomisii a comitetului de supraveghere și responsabilitate a Camerei reprezentanților, că el, soția și cele trei fiice au fost hărțuite prin e-mailuri, SMS-uri și scrisori prin poștă pentru rolul său în recomandarea restricțiilor de activitate, menite să stopeze răspândirea COVID-19, în special la apogeul pandemiei, în primăvara anului 2020.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: