Skip to content
" "
Sănătate

Antibiotice Iași repune antibioticul Moldamin pe piață

Wall-Street.ro

Cunoscutul antibiotic Moldamin va fi găsit din nou în farmaciile din țară, după 4 ani în care acesta a lipsit de pe piața locală, din cauza sistării producției, scrie economica.net.

Deținătorul autorizației de punere în piață, compania Antibiotice Iași, a reînceput fabricarea lui, potrivit unui anunț publicat pe site-ul propriu. Moldamin-ul se vinde doar cu rețetă și sub supravegherea medicului, soluția finală se obține, potrivit prospectului, amestecând pulberea din recipient cu 9 mg soluție clorură de sodiu(ser fiziologic).

În farmacii,  un flacon costă circa 30 de lei. Cu denumirea științifică benzatin benzilpenicilina sau penicilina G benzatinică, Moldamin este un antibiotic din clasa penicilinelor, derivat de la benzilpenicilină, utilizat în tratamentul unor infecții bacteriene. Printre acestea se numără: sifilisul, faringita streptococică, difteria, erizipelul și framboesia.

Potrivit informațiilor oferite de platforma de comunicare a farmaciștilor și specialiștilor în domeniul farma, principalul avantaj al acestuia, față de alte antibiotice din aceeași clasă, este solubilitatea scăzută(0,02%) care asigură resorbția lentă și prelungită, timp de mai multe zile, proprietăți care-i conferă calitatea de penicilină depozit.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *