Skip to content
Politică

„Anticorupția în România: Cauză sau Cruciadă” Dezvăluirile lui Ghiță, în atenția unei publicații străine

Puterea

Dezvăluirile făcute în ultima perioadă de fostul deputat Sebastian Ghiță dar și recentele cazuri de la DNA Ploiești, a atras atenția unei publicații străine care tratează cele mai importante subiecte din Uniunea Europeană.

„Anticorupția în România: Cauză sau Cruciadă” este titlul analizei care bifează nume importante din justiţie şi politica din ţara noastră.

Fostul membru al Parlamentului din România, Sebastian Ghiță, un om din interiorul sistemului și fost secretar general în Comisia parlamentară de control a SRI din, a făcut mai multe interviuri cu presa pentru a discuta mecanismele și interesele despre care el spune că ar lega-o pe șefa unității anticorupție a României (DNA), Laura Codruța Kovesi, de generali ai serviciilor secrete și de politicieni din diferite partide.

Ghiță a fost investigat de DNA pentru dare de mită și spălare de bani în România și, de atunci, a acuzat Direcția Națională Anticorupție de fabricarea dosarelor cu ajutorul Serviciului Român de Informații. Dacă este corectă, informația oferită și dezvăluirile făcute de Ghiță sugerează că Kovesi a avut susținerea serviciilor secrete din România și a permis implicarea acestor servicii secrete în actul de justiție. În același timp, au fost făcute acuzații privind interesele economice și politice ale generalilor serviciului de informații, despre care el a spus că erau protejați de Kovesi.”, se arată în articol.

Citiți AICI articolul complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *