Skip to content
Politică

Antiteză șocantă la București: lista PSD, deschisă de un cercetat penal EXCLUSIV SURSE

lugojinfo.ro

Redacția PSnews.ro vă prezintă, în cele ce urmează, o antiteză șocantă la nivelul municipiului București: lista PSD pentru alegerile parlamentare este deschisă de către o persoană cercetată penal, în timp ce PNL se chinuie să își împrospăteze listele cu oameni asupra cărora să nu planeze semne de întrebare.

Surse politice au declarat, luni, pentru PSnews.ro, că organizația PSD București deschide lista pentru Senat cu fostul ministru al Educației Ecaterina Andronescu. Amintim că, încă de la sfârșitul anului 2014, Andronescu este urmărită penal în principala speță Microsoft, în care, în afară de ea, sunt cercetați de către DNA 8 foști miniștri ai Educației, ai Comunicațiilor și nu numai (așa-numitul „dosar Microsoft mare”).

" "

CITIȚI ȘI: Ce se ascunde în spatele mișcării strategice a lui Bușoi din PNL București EXCLUSIV

În timp ce liberalii s-au străduit să aducă, pe primul loc pentru Senat, un nume cu înaltă probbitate morală și profesională (l-am numit pe medicul neurochirurg Leon Dănăilă), PSD aplică principiul „Cum e turcul, și pistolul”: președintele condamnat penal Liviu Dragnea a aprobat o listă de oameni ce au în fruntea lor o persoană având probleme cu legea.

Probabil ca să salveze situația, PSD l-a pus pe locul secund pentru Senat pe Șerban Nicolae, un parlamentar de al cărui nume nu se leagă fapte reprobabile și care, după toate aparențele, ar fi fost mult mai îndreptățit să ocupe primul loc pe lista social-democraților, în locul Ecaterinei Andronescu.

Sursele PSnews.ro mai arată că locul 3 al listei PSD București pentru Senat este ocupat de către Robert Cazanciuc, cumnat al fostului premier Victor Ponta, via verișoara acestuia și soția celui dintâi, Rodica Cazanciuc. Până în acel moment procuror al PICCJ, Robert Cazanciuc a ocupat funcția de ministru al Justiției timp de 2 ani și jumătate în guvernele Ponta, din aprilie 2013 până la final (noiembrie 2015) și s-a remarcat printr-o exasperantă muțenie în fața exceselor comise de către magistrați și, mai ales, în celebrul caz Rarinca, un dosar care a lăsat o pată grea pe obrazul justiției din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *