Skip to content
Societate Sport

Antoine Griezmann, motivul plecării de la Atletico și ce spune despre Messi

Twitter Barcelona

Antoine Griezmann a vorbit, într-un interviu pentru UEFA, despre ce l-a determinat să o părăsească pe Atletico Madrid. Noul jucător al Barcelonei a precizat că a ales echipa de pe Camp Nou pentru a învăța un nou stil de joc, nu pentru a câștiga Liga Campionilor sau mai multe titluri. În plus, Griezmann l-a lăudat pe Lionel Messi, fiind de părere că este „un jucător pe care s-ar putea să nu-l mai vedem niciodată”.

„Nu am plecat de la Atletico pentru a câștiga Liga Campionilor sau pentru a câștiga mai multe titluri. Am venit la Barça pentru a învăța un nou stil de joc, o nouă filozofie și pentru a mă dezvolta pe plan personal. Atletico poate câștiga campionatul și Liga Campionilor în orice sezon datorită echipei și antrenorului”, a declarat Antoine Griezmann, într-un interviu pentru UEFA, potrivit Hotnews.

Griezmann a profitat de ocazie pentru a-l lăuda pe Diego Simeone (antrenorul lui Atleti), pe care îl consideră „foarte, foarte bun”. „Este fantastic să vezi ce poate face cu o echipă. Toată lumea este alături de el. Întotdeauna găsește o modalitate de a câștiga, lucrează mult înaintea meciurilor, studiază fiecare detaliu „, a precizat francezul.

Cel mai mare regret la Atletico Madrid

Griezmann a vorbit și despre cel mai mare regret în perioada petrecută la Atletico Madrid. Este vorba despre penalty-ul ratat în finala din 2016 a Ligii Campionilor jucată împotriva celor de la Real Madrid. La scorul de 1-0 pentru „galactici”, Griezmann a trimis în transversală de la 11 metri.
A fost 1-1 la finalul celor 90 de minute regulamentare (marcatori: Ramos 14′, Carrasco 79′), dar și după cele două reprize de prelungiri. S-a ajuns la loviturile de departajare, unde Real s-a impus cu 5-3, cucerind atunci al 11-lea trofeu în Liga Campionilor.
„Am fost foarte supărat că am ratat. Cred că ratarea mea ne-a făcut să pierdem finala. […] Mă va durea întotdeauna, chiar dacă voi câștiga Liga Campionilor cu un alt club. A fost visul meu, visul întregului club și l-am avut în picioare. Nu pot da timpul înapoi, dar sunt sigur că o să mă doară și peste zece sau cincisprezece ani”, a spus Griezmann.
„Messi, un jucător pe care s-ar putea să nu-l mai vedem niciodată
La finalul interviului, noul jucător de la Barça a fost întrebat despre relația sa cu Lionel Messi. „Vorbim despre un jucător pe care s-ar putea să nu-l mai vedem niciodată sau care apare o dată la 40 de ani. Trebuie să ne bucurăm de el, fie că suntem coechipierii săi, fani în tribune sau antrenorii săi. Este incredibil ce poate face cu mingea și este un spectacol să-l vezi jucând și să evoluezi alături de el „, a concluzionat Griezmann.

Antoine Griezmann, campion mondial cu Franța în 2018, a ajuns la FC Barcelona în vara acestui an. El a fost cedat de Atletico Madrid pentru 120 de milioane de euro. Francezul a evoluat până acum în 23 de partide pentru Barcelona, reușind opt goluri și patru pase decisive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *