Skip to content
Politică

Anton Anton: Creșterea prețului la gaze afectează populația României! Trebuie să stopăm acest lucru

Profitabilitatea companiilor din energie va scădea, în condițiile în care OUG 114 prevede taxa de 2% pe cifra de afaceri către ANRE, a spus, astăzi Anton Anton, Ministrul Energiei, la o vizită la centrala Iernut a Romgaz.

Ministrul a declarat: “OUG 114 a dost dată, din punctul de vedere al energiei, având un singur scop. Am constatat că prețurile la gaze cresc, pentru că contractele se fac pe termen mai lung. Cu îngrijorare, am constatat că au crescut prețurile la gaze la viitoarele contracte. Acest lucru afecta populația României, în condițiile în care România este producător de  gaze.  Nu toate gazele pe care le consumăm în România le producem. Producem două treimi, acum în iarnă, 85-90% în medie anuală, din gazele pe care le consumăm. Am zis că e cazul, folosind o prevedere europeană, să stopăm această creștere a prețului la gaze. Același lucru l-am constatat la energie electrică”, scrie financialintelligence.ro.

Acesta este motivul OUG 114“.

Ministrul a precizat că societățile din energie sunt foarte profitabile: “Au fost anul trecut, acum doi ani, acum trei ani. Sigur, va scădea profitabilitatea acestor companii, în condițiile în care OUG 114 prevede taxa de 2% pe cifra de afaceri către ANRE”.

Ministrul a adăugat că prețurile nu se modifică. El a mai amintit că are în vedere modificarea OUG 114 pentru producția de energie pe cărbune: ”Am fost la CE Oltenia. Acolo, compania este la o limită, din cauza certificatelor de carbon”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *