Skip to content
Politică

Antonescu desființează demersul ACL de a îl audia pe Băsescu. „E absurd”

Crin Antonescu a vorbit marți, 16 septembrie, despre demersul inițiat de Alianța Creștin-Liberală de a cere înființarea unei comisii parlamentare pentru ofițerul sub acoperire care candidează în cursa pentru Cotroceni, invocat de președintele Traian Băsescu.

Fostul președinte al PNL afirmă că este inutilă înființarea unei astfel de comisii.

„După părerea mea, demersul de înființare a unei comisii este dificil. E greu de imaginat o discuție fructuoasă. Ce face comisia? Îl cheamă pe domnul Băsescu. Domnul Băsescu,  în fața comisiei, cheamă reprezentanții serviciilor a căror ofițer acoperiți ar putea fi candidați. Oamenii ăia nu au cum să dea un răspuns pentru că intră sub incidența legii penale. Nu văd ce rost ar putea avea o comisie.

Eu cred un singur lucru. Și mai semnificativ decât faptul că unul dintre candidați sau unii dintre candidați  nu și-ar fi prezentat CV ul complet, ceea ce e un non sens, cum ar putea cineva să scrie in CV ca e ofiter acoperit? E  absurd si penal, dar mai absurd ar fi că in aceasta eventualitate s-a incalcat legea grav de catre serviciul respectiv. Pentru ca exista interdictia de a introduce un ofiter acoperit in mediul politic, academic, si asa mai departe.

Daca dnul Băsescu are stiinta despre o asemenea situatie, evident ca e de datoria lui sa o puna in discutia publica si sa o rezolve”, a declarat Crin Antonescu.

Fostul lider al liberalilor a vorbit și despre candidatul ACL Klaus Iohannis în raport cu premierul Victor Ponta, afirmând că Victor Ponta este speriat.

Întrebat dacă intenționează să revină în cursa pentru prezidențiale, Antonescu a declarat:

„Domnul Ponta are probleme destule și așa. Nu mă răzgândesc. Faptul că nu mă convinge pe mine pe deplin candidatura domnului Iohannis, nu îi folosește lui Ponta. El e din ce în ce mai îngrijorat, e speriat. Pentru că dacă nu câștigă alegerile prezidențiale, cariera sa politică s-a terminat și sigur e neplăcut pentru un om care vrea să facă politică ‘à la longue’ să își încheie cariera la 42 de anișori. Probabil așa se explică niște greșeli de parcurs”, a mai spus Crin Antonescu.

ACL a depus, marţi, la conducerea Camerei Deputaţilor solicitarea, semnată de 109 deputaţi ai PDL şi PNL, privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a lămuri informaţia lansată de către şeful statului potrivit căreia printre candidaţii la Preşedinţie ar fi un ofiţer acoperit.

 

probabil asa se explica niste greseli de parcurs.

2 comentarii la “Antonescu desființează demersul ACL de a îl audia pe Băsescu. „E absurd”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *