Skip to content
Politică

Antonescu-Iohannis, o relație cu multe semne de întrebare. „Știam. Nu mi-a influențat retragerea!”

fn24.ro

Fostul lider al liberalilor, Crin Antonescu, a confirmat faptul că avea cunoștință de înlocuirea sa cu Klaus Iohannis la șefia partidului, ca urmare a unor jocuri politice făcute de câțiva apropiați de-ai săi.

În același timp, Antonescu spune că vestea nu i-a influențat deczia de a se retrage din viața politică, aceasta venind ca urmare a slabelor rezultate obținute de partid în campaniile electorale.

În cadrul unei misiuni de la postul RomâniaTv, fostul președinte PNL a comentat atât situația creată în partid în momentul alegerilor din 2009, dar și incapacitatea formațiunii politice de a tura motoarele în cadrul competițiilor electorale în care se angrenează, relatează evz.ro.

Un domn a vorbit într-o emisiune TV că eu în 2009 am aflat că voi fi înlocuit de Klaus Iohannis la presiunilor unor oameni din sistem. Am confirmat că dețineam aceste informații, dar nu mi-au influențat retragerea de pe scena politică. Alegerea actualului președinte a fost făcută de colegii mei de partid, la care am participat și eu.

Am decis să nu mai de gând să candidez în urma rezultatelor slabe de atunci, adică din 2009. Partidul Liberal, ați văzut și dumneavostră că merge la fiecare alegeri cu frânele puse”, a ținut să precizeze Antonescu.

Considerat de unii analiști drept ultima figura carismatică de la vârful PNL, Crin Antonescu s-a bucurat de suținerea unor importante nume din societatea civilă din România pentru candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2009. Antonescu a fost eliminat din cursă în primul tur de scrutin, obținând locul III, cu un scor de 20,02%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *