Skip to content
Politică

Antonescu, lovitură pentru Ponta

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat că ideea de refacere a USL reprezintă „o mistificare” pe care încearcă să o „execute” Victor Ponta, care a fost transformat de partidul pe care îl conduce „după chipul şi asemănarea” PSD şi a cărui identitate încearcă să o ascundă.

De asemenea, fostul lider liberal a precizat că în cazul în care Ponta va fi ales șef al statului, acest lucru nu va aduce „un viitor prea bun”.

„Încă o dată prin această manevră domnul Ponta ne arată un lucru uimitor, şi anume cum un om politic la doi paşi de preşedinţia României, şi un partid care este de departe cel mai mare, cel mai puternic, cel mai bine organizat din România, şi anume PSD, au în continuare o preocupare în a se ascunde după formule care să se numească oricum altfel. Această neasumare a propriei identităţi este un semn, după părerea mea, că nu ne aşteaptă un viitor prea bun nici cu domnul Ponta preşedinte, şi nici cu PSD în calitate de partid dominant al viitorilor ani„, a declarat Antonescu la RFI.

Antonescu a comentat folosirea lui Călin Popescu Tăriceanu în postura de reprezentant al laturii liberale dintr-un viitor nou USL.

„Un majordom la curtea domnului Ponta nu poate emite în niciun fel pretenţia că ar reprezenta o componentă de dreapta, sau ceea ce însemna înainte PNL într-o asemenea alianţă. În al doilea rând, USL, care a adunat în jurul ei atâta speranţe şi atâta susţinere electorală a fost un proiect, nu a fost o formă prin care domnul Ponta şi PSD să-şi mascheze încă o dată identitatea. A fost un proiect de anvergură, un proiect pentru societatea românească pe o durată mai lungă şi care era bazat pe ideea de înnoire şi însănătoşire a vieţii politice. El a eşuat pentru că, aşa cum aş formula sintetic, nu domnul Ponta a fost capabil să schimbe PSD aşa cum îl ştim de 20 de ani, ci din păcate PSD l-a transformat după chipul şi asemănarea sa pe domnul Ponta, dacă vreodată domnul Ponta a dorit altceva”, a spus Antonescu.

De asemenea, el a susţinut că premierul Victor Ponta încearcă o „mistificare” şi îşi ascunde identitatea politică.

„Eu am pomenit despre Victor Ponta pentru că se vorbea despre această mistificare pe care Victor Ponta o pune la cale şi o execută. Şi evident că am vorbit despre el. V-am spus foarte clar ce cred şi am spus că e un semn foarte rău faptul că Victor Ponta, cu mari şanse de a deveni preşedinte, şi oricum prim-ministru şi lider al majorităţii actuale din Parlament, nu are curajul să-şi asume în faţa societăţii în care joacă un asemenea rol sau este într-o asemenea poziţie propria sa identitate, ci încearcă încă o dată să falsifice realitatea (…) să prezinte un PSD care şi-a anexat câteva grupuri de profitori politici sub forma unei mari coaliţii, purtând şi un nume care a însemnat cu totul altceva, ca realitate politică, ca aşteptare publică şi ca proiect”, a mai spus Antonescu, citat de Mediafax.

10 comentarii la “Antonescu, lovitură pentru Ponta

  1. Păcat ca Antonescu nu este corect si echidistant! Așteptăm mai degeaba opinia sa in ceea ce-l privește pe majordomul lui Johannnis, care între timp l-a aruncat in puț si i-a luat locul de stapin al casei! ” Sa nu uiti Darie”!

  2. Ia uite ca a inceput Cacarau sa puta iar !!! Tu sa vorbesti de tradare, mai ingratule ? Ti-ai vandut propriul partid ca sa o vezi cu sezutul mare pe nevasta-ta si mai ai tupeul sa emiti judecati de valoare ??? Ti-e rusine sa mergi acum langa basisti ? Pai de ce mai, Crin George Laurentiu, ca tu l-ai adus pe Iohannis, tu ai vrut fuziune cu PDL-ul, tu ai linsat din partid pe toti liberalii adevarati ! Stai ma langa Orban si Petrache, langa Blaga si Basescu, si langa Udrea si Macovei, ca acolo ai vrut sa fii ! Vrei sa spui ca ti-e rusine ? Nu ti-e ma rusine, ca tu nu stii ce e aia! Tu stii doar sa fii coltos. Si sa dormi. A, si sa te dai asa, golaneste, de dreapta, de parca un vesnic bugetar ca tine poate fi candva cu adevarat de dreapta. Ai primit tema de casa de la Merkel prin profitoarea aia de nevasta-ta sa dregi busuiocul ? Nu-l mai dregi, Antonescule, ca ti-ai vandut de mult sufletul ! Sa-ti fie rusine ca mai ai tupeul sa mai scoti capul in lume ! Ai ajuns in sondaje sub Basescu la incredere. In mai putin de un an . Nu-ti spune nimic asta despre tine? Asta ai ajuns sa fii, o epava politica ! Mi-e scarba de tine !!!

  3. Acest mare liberal—profesor de istorie–sa faca putina ordine in gandire–sa se gandeasca–ce pozitie a avut–DIM STURDZA ( 1895–sub presidentia lui STURDZA–se formeaza guvernul liberal )—in problema transilvana—procesul de la CLUJ–1894 . Sa privesti la zburdalnicii–ATANASIU–PUFULET—ORBAN—PETRACHE—sa ai consilier pe S R STANESCU neam cu BOGDANEL–zbuciumatul lui IOHANNIS— MAI BINE AI VORBI DESPRE MARILE TRADARI LIBERALE—dragul nostru CRIN .

  4. acum vorbesti, tradatorule? nu ti-ai dat seama din 2012, cand Dragnea te tinea de mana la Alexandria, ca nu te vor/ un dobitoc mai mare ca tine nu am vazut vreodata! ti-am dat votul DEGEABA !!!

  5. Uite cine vorbeste: sotul sotiei sale. Ti-ai pierdut orice drept de a mai cuvanta, dupa ceea ce ai facut. Stai retras ca este mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *