Skip to content
Politică

Antonescu se dezlănțuie. Ponta e distrus politic. Cum a ajuns Iohannis președinte

Crin Antonescu este marți, 18 noiembrie, invitat la RealitateaTV. Fostul președinte al PNL a vorbit despre legea amnistiei și a gratierii dar a si explicat votul atat de covârsitor primit de Iohannis in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

„Cred ca domnul scutaru a spus esentialul. E un lucru simplu, imi aduc aminte eram in USL, a fost o discutie, a iesit chiar si un scandal in interiorul USL. I-am spus clar ca o asemenea lege se adopta sau se respinge, nu e cazul sa fie adoptata. S-a mers pe o varianta dupa parerea mea catastrofala. Nu impartasesc parerea ca daca respingeau o lege amnistie domnul Ponta castiga președintia. Viteza cu care domnul Ponta zice ca a inteles voce strazii, modul in care interpreteaza Zgonea, e comica si arata precaritatea politicienilor.

E comic din motivele din care socotim scrisoarea pierduta o capodopera comica, intre altele. Nu se poate sa vii cu viteza asta si sa rezolvi intr-o zi, dovedind ca se putea, ce nu ai rezolvat luni de zi. Nu poti sa tii teorii despre vointa strazii asa cum face Zgonea.

Strada, cum zice domnul Zgonea, spectaculoasa intamplare de duminica, o prezenta uriasa si un vot care a avut ceva de spus, nu s-a legat de o chestiune punctuala, ridicarea imunitatii sau amnistia. A avut de-a face cu o atitudine în anasamblu pentru care aceste teme nu sunt decat exemple. O atitudine pe care iata domnul Zgonea o numea duplicitate. A fost amendata in istoria ei, nu doar pe un caz. Ponta a reactiona cu umilinta.

N-as fi fost in stare daca eram in locul lui, de aia nu sunt. In ceea ce-l priveste pe Ponta si PSD e vital sa ramana la guvernare. Nu-i vedeti cu cata speranta comentatorii apropiati ai PSD vaneaza nuantele din vorbele lui Iohannis de 24 de ore incoace? Vor sa ne dea jos sau nu? Asta arata in continuare acea prioritate fundamental gresita de a ramane la putere cu orice pret. Pentru a ramane la guvernare cu orice pret, domnul Ponta a facut multe. Cu pretul de a fi președinte cu orice pret, cei din jurul sau au distrus multe lucururi , inclusiv USL sfarsind in a-l distruge politic pe Ponta, ceea ce e chiar pacat. Nu stiu in ce masura exista sansa revenirii. Depinde de Ponta, de conjuncturi. Dintr-un varf de ascensiune si putere, domnul Ponta s-a pomenit in fata acestei strazi si a milioanelor de oameni, s-a pomenit poate pe nedrept, ca n-a facut doar el toate relele, in mod paradoxal inclusiv cu relele lui Traian Băsescu.

Altii sperau ca domnul Iohannis sa castige dar strans, dar ca sa apara niste milioane de oameni in plus la vot ca 60% din populatia tanara sa vina la vot, sa aiba loc aceasta tornada, acest tsunami, la asta nu s-a asteptat nimeni.

Acest puseu de prezenta la vot n-a fost balansat. Toti au venit sa-l voteze pe Iohannis.

Oamenii pentru ca au atat de rar cuvântul nu sunt dispusi la nuante si alegerile nu decurc ca un proces in care avem articole de cod penal mai severe sau mai usoare. Atunci se face o judecata in alb si negru. Cand pe de o parte ai ceea ce-ti aduce aminte de ceea ce ai suferit din partea unor politicieni, acela ajunge sa poarte povara tuturor releleor facute de toti oamenii politici. Noi am avut de aceasta data nu doi politicieni fata in fata, de aia n-au contat dezbaterile, am avut un politician si un non-politician. Asta a generat speranta si verdictul.

S-a transmis mesajul ca nu va mai puteti face de cap oricum. Suntem aici, va pedepsim. Iohannis a fost benficiarul acestei pedepsiri. In nici un caz campania sa nu a determinat asta.Nu a contat ce facea sau nu facea domnul Iohannis.

Iohannis s-a comportat ca un om normal, de bun simt, tocmai din acest motiv, chiar daca n-a venit cu un proiect politic, nu e decat simbolic un proiect politic, dar a fost de ajuns.

1 comentariu la “Antonescu se dezlănțuie. Ponta e distrus politic. Cum a ajuns Iohannis președinte

  1. Macar Ponta a murit in lupta. El s-a predat la dusmani, pe el si intreaga lui oaste liberala. Asta e diferenta intre un conucator, fie el si slab, si un tradator. Sau diferenta intre tristetea infrangerii si tristetea victoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *