Antonescu semnalează o greșeală `uriașă` a lui Ponta

Crin Antonescu a susținut, în cadrul unei emisiuni televizate, faptul că adoptarea ordonanței de urgență privind trecerea aleșilor locali la alte partide politice este o „greșeală uriașă” a premierului. Fostul președinte al PNL a explicat și modul în care cei din opoziție pot profita de pe urma acestui fapt.

„Această ordonanță e o greșeală uriașă a domnului Ponta. Domnul Ponta a început să facă greșeli foarte mari: una dintre ele este menținerea domnului Palada în funcția de purtător de cuvânt al Guvernului. Această ordonanță este o greșeală pentru că domnu Ponta, având în vedere mașinăria mediatică, organizatorică și de altă natură de care beneficiază, în raport cu candidații săi, nu putea pierde decat întărind, sau generând în societate sentimentul că se întoarce PSD-ul de până în 2004. Acest fapt nu-l puteau face contradcandidații săi ,nu îi puteau convinge ei pe români de acest lucru. Doar domnul Ponta, prin propriile-i greșeli o putea face”,  a afirmat Crin Antonescu.

Fostul lider liberal a mai susținut că „E o greșeală inutilă, pentru că, în realitate, până acum, fără această ordonantă, primarii care doreau să treacă la un partid de la putere în schimbul alocării bugetare o făceau oricum, au făcut-o de fiecare dată. Ce l-a determinat totuși pe domnul Ponta să dea această ordonantă este natura acestui PSD. Costurile sunt imense iar reacția din partea societății civile și a ambasadelor străine sunt extrem de periculoase.”

Antonescu a explicat și cum pot specula această greșeală cei de la ACL: „Nu aș vrea să generez o polemică. Dar aș spune fără ironie că pentru opozitie e important așa: cand esti un partid cu peste 50 de vicepreședinți, nu faci manifestatii în stradă cu câteva sute de oameni. Dacă faci un protest în stradă, aduci câteva mii de oameni, pentru că înseamnă că vrei să spui ceva și atunci spui. Dincolo de ce poate părea o ironie, cred că e un moment foarte bun pentru Klaus Iohannis și pentru opozitie de a lărgi această breșă, în spiritul pe care-l spuneam: dacă PSD câștigă prezidențialele, este stăpân peste România, cu resurse mult mai puternice„

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: