Skip to content
Politică

Antonio Tajani, întrebat dacă susţinerea Parlamentului European pentru Codruţa Kovesi va mai fi valabilă după alegeri: Parlamentul a decis, nu se schimbă decizia

http://www.farodiroma.it/

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat, joi, la Sibiu, că decizia instituţiei în ceea ce priveşte susţinerea Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european nu se va modifica după alegerile europarlamentare. „Parlamentul a decis, nu se schimbă decizia”, a spus Tajani.

Antonio Tajani a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, dacă susţinerea Parlamentului European pentru Codruţa Kovesi va mai fi valabilă după alegeri, scrie news.ro.
Parlamentul a decis, nu se schimbă decizia. Noi mergem mai departe„, a răspuns Tajani, precizând că a fost vorba despre o chestiune administrativă care se păstrează.
Negocierile privind desemnarea procurorului-şef european au ajuns la un impas, după ce Parlamentul European a susţinut nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi, aşa cum au decis comsiile LIBE şi CONT prin vot, în vreme ce Consiliul UE a susţinut numirea francezului Francois Bohnert, cel clasat primul la votul din COREPER (vot dat de ambasadorii statelor membre).
Consiliul UE şi-a reafirmat, la începutul lunii aprilie, susţinerea pentru candidatul francez la funcţia de procuror-şef european, după ce şi runda a treia de negocieri a eşuat. Consiliul spunea că negocierile pot continua după instalarea noului Parlament European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *