Antony Blinken a avertizat că Azerbaidjanul ar putea invada curând Armenia: „Sunt profund îngrijorat“

odobescu blinken
foto: news.ro

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a avertizat săptămâna trecută un mic grup de congresmeni că Azerbaidjan ar putea invada în curând Armenia. Două persoane au confirmat că a avut loc un briefing cu privire la acest subiect, dar nu au oferit detalii.

Apelul indică îngrijorarea profundă a administrației cu privire la operațiunile Azerbaidjanului posibilitatea extinderii conflictului legat de o regiune separatistă din vestul țării, relatează Politico.

 

Va rezolva problema „prin recurgerea la forță”
Președintele azer Ilham Aliev a cerut anterior Armeniei să deschidă un „coridor” de-a lungul graniței sale sudice, care ar conecta Azerbaidjanul continental cu regiunea Nahicevan, care se învecinează cu Turcia și Iranul. Aliev a amenințat că va rezolva problema „prin recurgerea la forță”.

 

Congresmenii americani au insistat, în cadrul unei discuţii purtate la 3 octombrie, ca Departamentul de Stat al SUA să ia eventuale măsuri împotriva lui Aliev, ca răspuns la intervenţia militară efectuată de Azerbaidjan în regiunea Nagorno-Karabah, în luna septembrie a acestui an.

Blinken a răspuns că Departamentul de Stat caută căi pentru a trage Azerbaidjanul la răspundere și nu intenționează să reînnoiască o derogare de lungă durată care să permită SUA oferirea de asistență militară pentru Baku. El a adăugat că există posibilitatea ca Azerbaidjanul să invadeze sudul Armeniei în săptămânile următoare.

 

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL