Antony Blinken a făcut un nou apel către Israel pentru a reduce numărul victimelor civile în Fâşia Gaza

antony blinken
Sursa foto: Twitter/ SecBlinken

Sunt negocieri intense pentru un nou armistiţiu Israel – Hamas. Discuţiile vizează oprirea temporară a ofensivei israeliene din Gaza, urmând ca, la schimb, Hamas să elibereze un nou grup de prizonieri. Israelul ar dori eliberarea femeilor şi a bărbaţilor cu probleme medicale. Iar preşedintele Joe Biden a declarat că Statele Unite fac eforturi insistente pentru un nou armistiţiu.

În teren, luptele continuă cu înverșunare. Secretarul de stat Antony Blinken a făcut un nou apel către Israel pentru a reduce numărul victimelor civile în Fâşia Gaza.

„Ne aşteptăm să vedem şi vrem să vedem o trecere la operaţiuni mai direcţionate, cu un număr mai mic de forţe, care se concentrează cu adevărat asupra conducerii Hamas şi a reţelei de tuneluri”, a spus Blinken.

Dacă aceasta ar fi strategia Israelului,”răul făcut civililor va scădea şi el semnificativ”, a adăugat şeful diplomaţiei americane.

Guvernul Statelor Unite a mai adresat Israelului un apel similar săptămâna trecută, în urma unei vizite în Israel a consilierului pentru securitate naţională Jake Sullivan.

Autorităţile sanitare din Fâşia Gaza au declarat că numărul morţilor în rândul populaţiei civile a ajuns la aproape 20.000. Diverse agenţii Hamas consideră credibilă această cifră.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat însă că nu poate fi vorba de o încetare prematură a operaţiunilor împotriva Hamas.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: