Antony Blinken s-a întâlnit cu Mahmoud Abbas în Cisiordania

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Antony Blinken și Mahmoud Abbas s-au întâlnit în orașul Ramallah din Cisiordania, capitala palestiniană de facto. Oficialul american este la a doua sa vizită în regiune după atacul Hamas asupra Israelului, din 7 octombrie, transmite Reuters.

În timp ce Israelul continua o campanie de atacuri aeriene despre care oficialii din domeniul sănătății din Gaza spun că au ucis aproape 9.500 de palestinieni, Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a respins sâmbătă apelurile la încetarea focului din partea oficialilor arabi, după ce a făcut apel, fără succes, la Israel pentru pauze, cu o zi mai devreme.

Pe lângă faptul că încearcă să se asigure că războiul nu se extinde în regiune, Blinken încearcă să demareze discuțiile despre cum ar putea fi guvernată Gaza după distrugerea completă a Hamas, despre care Israelul spune că este singurul scop al său.

Blinken a sugerat că o „autoritate palestiniană eficientă și revitalizată” ar avea cel mai mult sens pentru a conduce în cele din urmă Fâșia Gaza, dar a admis că alte țări și agenții internaționale vor juca probabil un rol în securitate și de guvernare între timp.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL