Antony Blinken se îndreaptă spre Israel în timp ce SUA fac presiuni pentru negocieri privind încetarea focului în Gaza

Sursa foto: The Times of Israel

Secretarul de stat american Antony Blinken va pleca luni în Orientul Mijlociu, a anunţat Departamentul de Stat, în timp ce Washingtonul face presiuni pentru a demara negocierile de încetare a focului pentru a pune capăt războiului din Gaza după moartea liderului Hamas Yahya Sinwar, relatează The Guardian.

Cea mai recentă deplasare în regiune a şefului diplomaţiei americane, a unsprezecea de la atacul din 7 octombrie 2023 asupra Israelului de către gruparea militantă palestiniană Hamas, care a declanşat războiul din Gaza, are loc chiar în timp ce Israelul şi-a intensificat campania militară în Gaza şi în Liban împotriva miliţiei Hezbollah, aliniată Iranului.

Blinken va discuta cu liderii regionali despre importanţa încheierii războiului din Gaza, despre modalităţile de elaborare a unui plan post-conflict pentru teritoriul palestinian, precum şi despre cum să se ajungă la o soluţie diplomatică la conflictul dintre Israel şi Hezbollah, a precizat Departamentul de Stat într-un comunicat.

Turneul diplomatului american de rang înalt va începe cu Israelul, a precizat Departamentul de Stat, dar nu a furnizat celelalte destinaţii exacte. „În întreaga regiune, secretarul Blinken va discuta despre importanţa încheierii războiului din Gaza, asigurarea eliberării tuturor ostaticilor şi alinarea suferinţei poporului palestinian”, a precizat Departamentul de Stat într-un comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: