Antony Blinken va vizita Turcia, ţara din NATO cea mai critică faţă de Israel

Antony Blinken
Sursa foto: Twitter/ SecBlinken

Secretarul american de stat Antony Blinken va efectua sâmbătă o vizită oficială în Turcia, în timp ce în Fâşia Gaza continuă ofensiva militară israeliană care a provocat deja peste 22.000 de morţi palestinieni, a anunţat miercuri ministrul turc de externe Hakan Fidan, citat de agenţiile EFE şi Reuters.

„Vizita lui Blinken va fi sâmbătă. Va veni în Turcia la invitaţia mea. Dacă nu se schimbă planurile, va veni”, a spus Fidan într-un interviu acordat presei turce.

Turcia este ţara din NATO cea mai critică faţă de ofensiva israeliană împotriva mişcării Hamas în Fâşia Gaza şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a comparat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu cu Adolf Hitler.

În acelaşi interviu, ministrul turc de externe a afirmat că în prezent nu există planuri pentru o vizită a preşedintelui Erdogan în SUA pentru a se întâlni cu omologul său american Joe Biden.

Unul din punctele de tensiune între Ankara şi Washington este blocarea de către Congresul SUA a vânzării de avioane F-16 către Turcia. Erdogan a condiţionat ratificarea aderării Suediei la NATO de deblocarea vânzării acestor avioane. Totuşi, parlamentul turc a introdus pe agendă această ratificare pentru mijlocul lunii ianuarie.

Ministrul Hakan Fidan nu a oferit alte detalii despre vizita lui Blinken şi nici despre temele care vor fi discutate cu acesta.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: