Skip to content
Societate

Antrenamente intense ale militarilor NATO în poligonul de la Craiova

facebook

Soldații români au început antrenamentele cu militarii străini ai grupului de luptă NATO înființat în România. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri, iar pentru prima dată, o echipă de televiziune din România filmează un asemenea antrenament al Alianței.

Mai bine de cinci ore s-au antrenat militarii în poligonul de la Craiova. A fost primul exercițiu al celor trei țări de la sosirea aliaților in România.

Locotenent Dogaru Gabriel, din cadrul batalionului „Scorpionii Roșii”: „Am încercat să ne antrenăm noi, ca indivizi, dar să învățăm și de la ceilalți și ei de la noi, să vedem cum acționează polonezii, francezii, românii, să spunem că la sfârșitul zilei ne-am însușit noi moduri de a face lucruri.

Încercăm să ne antrenăm pentru războiul acesta nou, să facem misiuni în mediul urban, de asta avem și parte tactică, dar și o parte cu ședințe specifice de trageri de luptă„.

Exercițiile militarilor vor deveni din ce în ce mai ample și vor folosi inclusiv tehnica pe care NATO a trimis-o în tara noastră, scrie digi24.ro.

Locotenent Krysztof Sladek, comandant de pluton: „Acum ne concentrăm cel mai mult, alături de forțele din România, pe zona urbană, ne pregătim să „curățăm” orice clădire sau structură pe care o putem găsi pe câmpul de luptă din orașe”.

Deși până acum Armata nu a anunțat oficial unde va fi noul grup de luptă, principala opțiune a militarilor este baza de la Cincu, din județul Brașov. Acolo este cel mai mare centru de pregătire din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *