Skip to content
Sport

Antrenorul lui Arsenal Londra, testat pozitiv cu coronavirus

facebook Mikel Arteta

Antrenorul echipei engleze de fotbal Arsenal Londra, spaniolul Mikel Arteta, a fost testat pozitiv la coronavirus şi plasat în izolare, a anunţat joi seara un comunicat al clubului, al cărui meci din Premier League cu Brighton, programat sâmbătă, a fost amânat, relatează AFP.

”Salariaţii lui Arsenal care au avut recent contact cu Mikel trebuie să se autoizoleze conform directivelor sanitare ale guvernului’‘, a anunţat clubul. În cauză sunt jucătorii primei echipe, membrii staff-ului tehnic şi un anumit număr din personalul centrului de antrenamente de la Colney, din nordul Londrei.

Conducerea clubului din Premier League a decretat, în aceste condiţii, închiderea centrului. Partida de campionat dintre Brighton şi Arsenal, prevăzută pentru sâmbătă, a fost amânată, iar Premier League a convocat o reuniune de urgenţă a cluburilor.

”Este evident o mare decepţie pentru mine, dar am făcut testul după ce m-am simţit rău”, a declarat Arteta, într-un comunicat publicat de Arsenal. ”Voi reveni la muncă imediat când voi fi autorizat”, a adăugat tehnicianul plasat în carantină.

Meciul dintre Arsenal şi Manchester City, prevăzut pentru miercuri, fusese deja amânat, scrie agerpres.ro.

”E clar că nu vom fi în măsură să jucăm anumite meciuri conform programării actuale”, a precizat Arsenal.

”Sănătatea personalului nostru şi a publicului este prioritatea noastră şi pe acest lucru ne concentrăm”, a mai menţionat clubul din nordul Londrei.

Conducerea ”tunarilor” a afirmat că se află în ”dialog activ cu toate persoanele implicate pentru a gestiona această situaţie în maniera corectă”.

Un alt clubul londonez, Chelsea, a anunţa în noaptea de joi spre vineri că internaţionalul Callum Hudson-Odoi a fost testat pozitiv la noul coronavirus, primul caz de fotbalist din Premier League.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *