Skip to content
Politică

Antreprenori, Guvernul vă pregătește ceva! A dat OUG astăzi

caradvice.com.au

Guvernul a adoptat vineri o Ordonanta de Urgenta prin care firmele care se ocupa doar de cercetare – dezvoltare nu vor plati impozit pe profit, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului de Afaceri, Comertului si Antreprenoriatului.  

Aceasta modificare a Codului Fiscal vizeaza „scutirea de la plata impozitului pe profit a societatilor care in prezent desfasoara exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare”.  

„Ma bucura faptul ca primele masuri aprobate de catre noul Guvern vizeaza mediul de afaceri, in special microintreprinderile si dezvoltarea activitatii de inovare, cercetare dezvoltare. Consider ca masurile adoptate vor favoriza cresterea numarului de firme infiintate de catre tinerii cercetatori, vor stimula atragerea investitiilor straine in Romania si trecerea la o economie bazata pe inovare”, a declarat ministrul Florin Jianu, conform hotnews.ro.

1 comentariu la “Antreprenori, Guvernul vă pregătește ceva! A dat OUG astăzi

  1. Măsura este interesantă, dar bineînțeles că ce se va întâmpla de fapt este că firmele își vor diviza compartimentele de cercetare-dezvoltare în societăți comerciale separate și astfel vor evita plata taxelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *