Antreprenorul moldovean, Victor Ghereg: Nu toți simpatizanții pro-ruși vor vota împotriva Maiei Sandu în turul doi

Victor Ghereg
Sursă foto: captură video

Antreprenorul basarabean Victor Ghereg, vicepreședinte al COAB (Clubul Oamenilor de Afaceri Basarabeni) a vorbit pentru PS news despre rezultatul partial la alegerile de duminică, 20 octombrie, a.c., din R. Moldova și despre cum influenteaza acesta, mediul de afaceri basarabean.

UE este cea mai mare oportunitate de business pentru mediul de afaceri basarabean

Pentru mediul de afaceri înseamnă basarabean este un pas mare înainte, trecerea referendumului. UE este o piață mai mare de 500 de milioane de oameni și este cea mai avansată, deci ca oportunitate de business pentru noi este o oportunitate pe care nu o puteam rata. Adică dacă până acum discutam doar despre o intenție, acum este clar că această intenție va fi fundamentată în Constituția Republicii Moldova și presupun că asta va fi strategie de țară mulți ani de acum înainte, până ne vom integra.

Se vorbește și despre erorile guvernului PAS. Având în vedere că Maia Sandu și guvernul au avut 4 ani de mandat și au trecut prin niște crize, evoluția economiei a fost îngreunată.  Analiștii politici sunt de părere că în următoarele 2 săptămâni vor fi accentuate aceste erori.

Eu vreau să menționez un lucru: Maia Sandu a obținut mai multe voturi, acum. Astfel, în pofida războiului din Ucraina, în profida tuturor crizelor pe care le avem în Europa, au votat cu 50.000 de oameni mai mult decât s-a votat în 2020. Deci eu cred că rezultatul care l-a obținut este unul mult mai bun decât putea fi anticipat.

Pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, Victor Ghereg este optimist în favoarea Maiei Sandu.

Mai sunt 2 săptămâni. Eu cred că tradițional, tot timpul în turul doi s-a votat mai mult decât în turul întâi. Și aici eu cred că va fi o mobilizare mai mare a celor care vor un vector european. Însă cei care sunt de partea pro-rusă, nu neapărat vor vota împotriva Maiei Sandu, în turul doi. Eu cred ca suntem pe drumul cel bun.

La alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu și candidatul socialiștilor pro-ruși, Alexandr Stoianoglo se vor înfrunta, peste două săptămâni, în turul doi.

Referendumul pentru aderarea țării la Uniunea Europeană a avut un scor extrem de strâns. Peste 8.000 de voturi pro-aderare au făcut diferența. Au fost numărate peste 99% din sufragii.

Maia Sandu a obținut apoape 42% dintre sufragii, în timp ce candidatul Partidului Socialist și fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a atras voturile a peste 26% dintre alegători.

Despre fraudarea a 300.000 de voturi și dușmanii Moldovei, Maia Sandu a declarat:

 

„Avem probe și informații precum că ținta grupării criminale a fost să cumpere 300 mii de voturi. Dimensiunea fraudei este fără precedent. Scopul a fost compromiterea unui exercițiu democratic. Scopul lor a fost să inducă frică și panică în societate. Nu vom renunța să apărăm libertatea și democrația. Așteptăm rezultatele finale și vom reveni cu decizii”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: