Skip to content
Politică

Anunţ BOMBĂ făcut de gigantul OMV

Anunţ bombă făcut de gigantul OMV. Şeful gigantului OMV va demisiona de la conducerea grupului austriac care deţine cea mai mare companie din România, Petrom, pe fondul scaderii veniturilor si neintelegerilor din companie.

Consiliul director al OMV a convenit cu directorul general executiv, Gerhard Roiss, ca acesta sa demisioneze de la conducerea grupului austriac, cu data de 30 iunie 2015, cu aproape doi mai devreme decat mandatul initial. Compania a inceput deja procesul de selectie a unui candidat pentru aceasta pozitie.

In acelasi timp, Consiliul de Supraveghere a laut decizia de a integra divizia Gaze si Energie in Divizia Rafinare si Marketing, iar noua divizie Downstream va fi condusa, de la 1 ianuarie 2015, de Manfred Leitner, membru al Consiliului Director.

Presa din Austria a anuntat in urma cu cateva zile ca Gerhard Roiss ar putea pleca de la conducerea companiei austriece inainte sa-si termine contractul, din cauza scaderii veniturilor operationale si a unor neintelegeri din cadrul grupului.

Roiss a devenit CEO al companiei in 2011, iar anul trecut grupul austriac i-a extins contractul pana in martie 2017.

Totusi, de atunci si pana in prezent, compania a inregistrat rezultate financiare slabe, profitul operational injumatatindu-se in al doilea trimestru din acest an, pe fondul crizei din Libia, care a determinat grupul sa creasca productia de petrol in tari unde costurile sunt mai mari, precum Norvegia, relatează realitatea.net.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *