Skip to content
Politică

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la Bruxelles! Rovana Plumb NU poate fi comisar european: Comisia juridică din PE i-a respins candidatura

psnews.ro

UPDATE 13:05

Va fi trimisă din partea Comisiei Juridice a Parlamentului European o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informată că există un conflict de interese cu privire la împrumutul de 800.000 de lei al Rovanei Plumb de la Elena Loghin, mai scrie Siegfried Mureșan.

" "
" "

„Cea mai nouă informație în cazul Rovanei Plumb:
Va fi trimisă din partea Comisiei Juridice a Parlamentului European o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informată că există un conflict de interese cu privire la împrumutul de 800.000 de lei al Rovanei Plumb de la doamna Elena Loghin. Din acest motiv doamna Rovana Plumb nu își poate asuma funcția de comisar european.
Această decizie finală a fost luată cu 20 de voturi pentru, zero voturi împotrivă și trei abțineri”, potrivit europarlamentarului.

——————————————————————–

Rovana Plumb, propunerea pentru comisar european, a fost respinsă de Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European, a anunțat Siegfried Mureșan pe pagina sa de socializare.

Membrii forului intraparlamentar au respins-o cu 15 de voturi „pentru”, șapte „împotrivă” și două abțineri.

Breaking news
Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsa acum cu larga majoritate de Comisia Juridica a Parlamentului European.
In favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari.
Impotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari.
S-au abtinut 2 europarlamentari.
Fara avizul Comisiei Juridice audirea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, a scris europarlamentarul.

Fără avizul Comisiei juridice, Rovana Plumb nu poate fi audiată în Comisia pentru Transporturi din Parlamentul European, deci nu poate ajunge la votul din plenul instituției, care ar fi trebuit să confirme în cele din urmă instalarea ei în funcție.

Vestea vine în contextul în care Rovana Plumb, nominalizată de Guvernul Dăncilă pentru funcția de comisar european pentru Transporturi, a mers, joi, în Comisia juridică a Parlamentului European pentru o audiere excepțională, în care trebuie să dea explicații cu privire la diferențele dintre declarațiile de avere depuse la Bruxelles și la București.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *