Skip to content
Politică

Anunț de ultimă oră despre cei patru alpiniști români din Nepal

Anunț de ultmă oră făcut de Federația Română de Alpinism și Escaladă. Alpiniștii români aflați în munții Himalaya în timpul cutremurului care a produs o avalanșă uriașă sunt teferi și în siguranță.

„Justin Ionescu şi Zsolt Torok, cei doi alpinişti români care aveau ca obiectiv ascensiunea Muntelui Everest (8.848 m), pe ruta nepaleză, în acest sezon, sunt teferi şi urmează să fie evacuaţi din Tabăra 1, aflată la circa 6.000 m altitudine, acolo unde cei doi se află în prezent. Alex Găvan, care se aclimatiza pentru ascensiunea Mt. Lhotse (8.516 m), un munte învecinat, se află de asemenea în siguranţă. Teofil Vlad, aflat de cealaltă parte a Muntelui Everest (pe Nord, în Tibet), este de asemenea în siguranţă, la 5.200 m altitudine (tabăra de bază tibetană). Zona nordică a fost mai puţin afectată de cutremur”, se arară în comunicatul citat.

Echipele montane de salvare, ajutate de vremea favorabilă, au început evacuarea alpiniştilor blocaţi de două zile pe Muntele Everest, ca urmare a avalanşelor provocate de puternicul seism produs sâmbătă, în Nepal, mai anunţă FR Alpinism şi Escaladă, potrivit b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *