Anunț de ultimă oră pentru profesori! Cadrele didactice, obligate să își raporteze colegii care dau meditații

Nici bine nu a intrat în vigoare noua lege a învățământului preuniversitar că reprezentanții Ministerului Educației vin cu noi găselnițe. Profesorii din învățământul preuniversitar ar putea fi obligați să completeze anual declarații de interese în care să precizeze meditațiile, dar și școlile de la care provin elevii cărora le oferă meditații.

Cadrele didactice, obligate să își raporteze colegii care dau meditații. Ministerul Educației a pus în dezbatere publică până pe data de 4 noiembrie 2023, un proiect de ordin privind aprobarea procedurii pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare.

Cadrele didactice, obligate să își raporteze colegii care dau meditații

Astfel, potrivit proiectului de ordin, profesorii ar urma să fie obligați să depună la școala o declarație de interese pe proprie răspundere în care să declare activitățile de predare, meditațiile și orele de predare în cadrul unor proiecte.

Declarațiile cadrelor didactice ar urma să fie centralizate la direcțiile județene de învățământ preuniversitar, ce vor înlocui actualele inspectorate școlare. Conform documentului pus în dezbatere de către ministerul Educației, directorii școlilor și liceelor au obligația să desemneze, la nivelul fiecărei instituții de învățământ, câte un profesor responsabil cu implementarea acestei cerințe: adică să adune declarațiile și să le centralizeze într-un Registru.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: