Skip to content
Politică

Anunț de ULTIMĂ ORĂ! România intră în CRIZĂ FINANCIARĂ

România intră în criză mai devreme decât ne aşteptam, spune senatorul Florin Cîțu, explicând cifrele publicate ieri de Ministerul de Finanțe despre deficitul bugetar.

Senatorul liberal Florin Cîţu a declarat, marţi, că execuţia bugetară pe luna septembrie arată „o economie în derivă”, susţinând că primele consecinţe vor apărea la rectificare, când nu vor mai fi bani pentru niciun fel de proiect, iar pentru 2019 va fi un buget de austeritate.

„Astăzi a fost publicată, ca de obicei cu întârziere, execuţia bugetară pentru luna septembrie. Situaţia este neplăcută şi m-a surprins neplăcut această execuţie din mai multe motive, dar este clar că avem confirmarea, acum după 9 luni de zile, că acest Guvern Dăncilă este cel mai slab guvern în perioada postdecembristă, după Revoluţia din ’89. Mai multe lucruri aş vrea să amintesc, nu vă dau toate cifrele, dar după 9 luni de zile veniturile la buget sunt mai mici cu 12 miliarde decât erau programate, ca să aveţi o imagine asupra situaţiei execuţiei bugetare. Un alt motiv pentru care m-a surprins neplăcut această execuţie bugetară este că mă aşteptam să fie mai bună, chiar dacă în raportul pe care l-am publicat şi a fost aprobat de BEx am prezentat o situaţie a execuţiei bugetare cu un deficit spre sfârşitul anului de 3,5%, mă aşteptam ca situaţia să fie mai bună, datele care au apărut astăzi arată o economie în derivă”, a spus Florin Cîţu, la Parlament, potrivit Capital.

El a menţionat că l-a surprins neplăcut şi ”performanţa” ministrului Finanţelor Publice din ultimele zile, care „pe la toate televiziunile a venit şi a prezentat o situaţie roz a economiei”.

„Iar astăzi avem o execuţie bugetară care arată o economie în derivă, o economie în criză economică. Primele consecinţe vor apărea la rectificarea bugetară, când veţi vedea că nu vor mai fi bani pentru niciun fel de proiect şi cele şapte proiecte anunţate de Dăncilă acum câteva luni de zile nu vor putea fi finanţate şi veţi vedea un buget de austeritate pentru 2019”, a adăugat senatorul liberal.

Potrivit lui Cîţu, „oamenii care au dus această economie în criză vor exporta criza în UE”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *