Skip to content
Politică

Anunț de ULTIMA ORĂ: Șeful Companiei de Drumuri, DEMIS

news.ro

Președintele CNAIR Cătălin Homor a fost demis, miercuri, din cauza modului în care s-a făcut deszăpezirea.

Oficiali din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au declarat că membrii Consiliului de Administraţie şi cei ai Adunării General a Acţionarilor au decis anularea contractului de mandat a directorul general interimar, Cătălin Homor.

Revocarea a avut loc la patru zile după ce premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să ia măsuri pentru demiterea lui Homor sub pretextul „modului deficitar” în care au fost coordonate acţiunile de deszăpezire la nivel naţional.

Marţi, consiliul de administraţie al CNAIR s-a reunit, la solicitarea ministerului Transporturilor, pentru a analiza realizarea obiectivelor din mandatul lui Homor.

”În cadrul şedinţei, membrii consiliului de administraţie au constatat deficienţe de gestionare a activităţilor CNAIR din ultima perioadă şi au decis revocarea din funcţie a directorului general”, se arată în comunicatul citat de news.ro.

Totodată, Răzvan Cuc a dispus Corpului de control să efectueze la CNAIR o verificare a materialelor necesare deszăpezirii, a utilajelor speciale şi starea de funcţionare a acestora, precum şi a stocurilor de material antiderapant şi combustibil.

În plus, ministrul a dispus verificarea situaţiei contractelor cu firmele private pentru deszăpezire şi a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

Directorul general al CNAIR, Cătălin Homor, a fost numit în această funcţie la finalul anului 2015, după ce anterior a fost director general al Metrorex. Premierul s-a arătat, sâmbătă, dezamăgit de modul în care au fost făcute stocurile de materiale antiderapante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *