Skip to content
Politică

Anunț exploziv al lui Predoiu legat de anumite dosare de la DNA. Cine sunt oamenii cu ”oarecari emoții”. A uitat că și el e menționat într-un dosar?

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a făcut, sâmbătă, la Galați, o declarație extrem de interesantă despre o serie de adversari politici care ar avea dosare în instrumentare la Direcția Națională Anticorupșie.

Potrivit lui Predoiu scopul atacurilor la adresa Justiției, din ultima perioadă, este acela de a submina încrederea în acest sistem pentru că în mecanismul justiției se procesează o serie de dosare, iar persoane din PSD și PLR au „oarecari emoții”.

El a subliniat că nu politicenii fac ordine în justiție, ci mecanismele proprii care fac evaluări și trag concluzii.

„Nu politicianul face justiție în justiție. CSM, potrivit Constituției și legilor de organizare judecătorească, face justiție în justiție, adică are Inspecția Judiciară care evaluează și va trage o concluzie. Deja, sunt proceduri în curs. Să nu se justifice atacurile asupra justiției și credibilității ei printr-un caz particular. În fiecare zi, în România se judecă sute de mii de cazuri…

Până una alta, Justiția Română este pe un drum bun și este în fruntea sondajelor de încredere, cred că asta este și problema domnului Tăriceanu și ăsta este și scopul celor care fac acest atac la justiție instrumentând un caz emoțional pentru a submina încrederea în această justiție. De ce? Pentru că acolo, în mecanismul justiției, sunt încă dosare importante care se procesează. Fie la parchet, fie pe rolul instanțelor și cred că o serie de domni sau tovarăși mai bine zis din PSD, din partidul domnului Tăriceanu au oarecari emoții. Atunci e bine, preventiv, să submineze încrederea în justiție”, a susținut Predoiu, într-o conferință de presă, informează agerpres.ro.

Totuși, Predoiu uită că este și el invocat într-un dosar la DNA.

Citește și: EXCLUSIV Documentul DNA care spulbera visele de premier ale lui Predoiu. Urmează marele taifun în PNL?

Prim-vicepreședintele PNL a lăudat prestația Liviei Stanciu la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„În ceea ce privește președintele ÎCCJ, să vedem ce a făcut pentru imaginea României făcându-și meseria, nu altceva. Luați rapoartele de țară pe justiție, vedeți cum arătau mențiunile despre ÎCCJ până să preia doamna Stanciu primul mandat și vedeți cum arată acum. O să vedeți o diferență pozitivă. Una dintre problemele constante în rapoartele de țară a fost faptul că pe rolul ÎCCJ erau foarte multe dosare de mare corupție care nu se judecau, se amânau ani de zile. Au fost cazuri celebre care au durat opt — nouă ani… Or, după preluarea mandatului de către Livia Stanciu, aceste dosare nu au mai trenat, s-au judecat la timp, s-au dat soluții”, a explicat Predoiu, potrivit agerpres.ro.

 

3 comentarii la “Anunț exploziv al lui Predoiu legat de anumite dosare de la DNA. Cine sunt oamenii cu ”oarecari emoții”. A uitat că și el e menționat într-un dosar?

  1. Despre sondajele aranjate sa nu vorbim. De unde stie „dictie perfecta” ce dosare sunt in procesare? Se referea la propriul / propriile dosare?

  2. Predoiule doua prune de unde stii tu ce dosare sunt pe rol la DNA? Ne intereseaza imaginea justitiei sau sa avem o justitie buna in tara? MCVul ala e facut de popularii europeni care il pupau in dos pe basisti si macovisti, asa ca MCul sa TACA,,,ca nu el ne face nou dreptate. Si cred ca tu o tamaiezi pe Stanciu sperand sa scapi…Ti-a promis TRINOMUL ca daca dai cu linguseala o sa scapi si te temi ca daca pleaca astea doua iti vine randul? Justitia mai Predoiule nu sta in doua femei, ci in mii de judecatori si procurori din toata tara. Numai Stalin, Ceausescu, mao, franco credeau ca sunt de neinlocuit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *