Skip to content
Politică

Anunț important pentru toți tinerii, venit direct de la Guvern

lugojinfo.ro

Marți seară, vicepremierul Viorel Ștefan a susținut o conferință de presă la Palatul Victoria, ocazie cu care a făcut o serie de anunțuri ce îi privesc pe cetățenii cu vârsta cuprinsă între 16 și 55 de ani.

Mai precis, Viorel Ștefan a afirmat că Executivul condus de Viorica Dăncilă va lansa un proiect pentru finanțarea acelora care au nevoie de finanțare pentru finalizarea studiilor, acelora care vor să se reformeze profesional, sau orice cheltuieli eligibile din care-și pot deconta – printre care și achiziționarea de echipamente sportive.

”De asemenea, există mai ales în zona rurală dificultăți marii pentru tineri pentru a finaliza studiile. Nu în ultimu rând, știm bine problemele persoanelor apropiate de vârsta de 50 de ani pt a-și găși un loc de muncă (…) Obiectivele acestui proiect sunt: creșterea ocupării și mobilității forței de muncă, în special în rândul tinerilor, îmbunătățirea tranziției de la școală la locul de muncă, susținerea potențialului de creștere economică prin creșterea nivelului de calificare, stimularea cetățenilor pentru a investi în propria dezvoltare sau a familiei lor, sprijinirea persoanelor care urmează o formă de învățământ sau cursuri de reconversie profesională.”

Pentru tinerii între 16 și 25 de ani, este vorba despre un credit de 40.000 de lei, la care se mai adaugă alți 20.000 de lei, în cazul în care beneficiarul este angajat sau se angajează în perioada derulării programului. Pentru persoanele între 26 și 55 de ani, creditul este de 35.000 de lei, plus 20.000 de lei.

Vicepremierul a mai subliniat marți că dobânda creditlui va fi 0% și se va derula pe o perioadă de 10 ani, inclusiv perioada de grațiere, care este de maxim 5 ani. Statul va garanta 80% din valoare, iar în cazul în care beneficiarul nu este angajat, va trebui însoțit de un co-debitor pentru diferență.

”Un aspect important privind cheltuielile eligibe este decontarea toate cheltuielile elihibile realizate pentru beneficiarul creditului sau pentru membrii familiei acestuia”, a mai subliniat Viorel Ștefan.

Nu în ultimul rând, viceprim-ministrul a subliniat că acest program ”va fi adoptat săptămâna viitoare în guvern”, dar și că se adresează ”unui număr de 8000 milioane de cetățeni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *