Skip to content
Politică

Anunț îngrijorător. România, fruntașă la obezitatea infantilă

Alimentația copiilor este de multe ori necorespunzătoare.

Asta arată statisticile potrivit cărora Româania se situează pe un loc fruntaş în Europa la obezitatea infantilă.

Pentru mulți preșcolari și școlari merdenelele țin loc de masă, fapt ce se va vedea în sănătatea adulților de mai târziu, avertizează medicul Simona Tivadar.

“Dacă mănânci grăsimi trans în cantitate mică şi nu în mod repetat este insignifiant. Dar în cantităţi mari, dau ateroscleroză. Într-adevăr, este revoltător să vezi toate mamele care dau copiilor biscuiţi şi merdenele pe drumul de la şcoală către casă, care sunt pline de grăsimi trans, mai ales într-o ţară în care obezitatea la copil este atât de mare comparativ cu Europa”, a declarat medicul specialist în boli de nutriție

Medicul Simona Tivadar (52 de ani) nu mai tolerează autointitulaţii nutriţionişti și spune că alimentele “minune”, ”anticancer” sau “bio” sunt doar o strategie de marketing, potrivit unor surse citate de B1.ro

“Nu există alimente anticancer. Asta e o discuţie închisă! Nu există nici alimente antidiabet, nu există alimente anti- nicio boală. Dacă oamenii vor să creadă, să fie sănătoşi. E o formă de a te minţi pe tine, şi când te minţi, suporţi consecinţele. Nu există nici alimente care să declanşeze cancerul. Acest lucru este valabil absolut la toate bolile aşa-numite plurifactoriale, care au multiple cauze, cum sunt diabetul, bolile cardiovasculare şi cancerul. Toată lumea acum e înspăimântată de cancer. Păi normal că, dacă speranţa de viaţă a populaţiei creşte – şi în acest moment este cea mai mare din istoria omenirii –, sigur că, odată cu vârsta, apar mai mulţi oameni cu boli degenerative. Înainte, oamenii ăştia nu trăiau”, explică Tivadar.

Medicul ne îndeamnă să revenim la alimentele pe care le consumau bunicii: “Antioxidanţii îi iei din mâncare, iar mâncarea are cantităţi echilibrate. Să luăm exemplul resveratrolului din struguri. Resveratrolul concentrat, sub formă de suplimente alimentare, s-a dovedit a avea zero acţiune. În schimb, strugurii, paradoxul francez cu un pahar de vin pe zi, ei bine, aceste lucruri cresc durata de viaţă, scad maladiile cardiovasculare… Dar resveratrolul concentrat de 50 de ori n-a avut niciun efect asupra duratei de viaţă sau asupra bolilor cardiovasculare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *