Anunţ oficial: Eşec pentru misiunea americană pe Lună

Sursă foto: Twitter (X) / @astrobotic

Astrobotic, compania americană care a lansat luni o misiune pe Lună, a anunţat oficial, marţi, că nu mai există „nicio şansă” pentru aselenizarea modulului său din cauza unei scurgeri de combustibil, informează BBC.

Astrobotic, cu sediul în Pittsburgh, a declarat însă că există suficient combustibil pentru a opera modulul său de aselenizare Peregrine ca o navă spaţială. Este de aşteaptat ca modulul de aselenizare să rămână fără combustibil în aproximativ 40 de ore, a declarat firma marţi la scurt timp după ora 17:00 GMT (19:00, ora României).

Modulul de aselenizare de 1,2 tone a fost lansat luni de la Cape Canaveral, cu intenţia de a aseleniza la sfârşitul lunii februarie.

„Având în vedere scurgerea de combustibil, nu există, din păcate, nicio şansă de aselenizare uşoară pe Lună”, a precizat compania într-un comunicat postat pe X.

„Echipa şi-a actualizat estimările, iar în prezent ne aşteptăm să rămânem fără combustibil în aproximativ 40 de ore de acum încolo – o îmbunătăţire faţă de estimarea de aseară. Echipa continuă să lucreze pentru a găsi modalităţi de a prelungi durata de viaţă operaţională a lui Peregrine”, a transmis Astrobotic.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: