Skip to content
Europa

Anunţ şocant de la Comisia Europeană: Viermii de făină galbeni uscați vor fi utilizaţi ca aliment nou

foodbev.com
" "

Această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară„, se precizează în informarea CE, care prezintă şi un „ghid de utilizare„.

Ar putea fi o imagine cu text

În evaluarea făcută acestui tip de viermi galbeni am observat că ni s-a propus folosirea lor ca ingrediente pentru biscuiți, paste, sau feluri de mâncare pe bază de legume, chiar și batoane de energie. Dar, avem alte solicitări pe care le analizăm acum și vedem că există un interes în a consuma o astfel de hrană inovatoare ca ingredient într-o mare varietate de mâncăruri, cum ar fi carne artificială, cârnați, băuturi, a explicat Ermolaos Ververis, de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară.

Europa este lider în domeniul start-up-urilor care se ocupă cu creșterea insectelor după ce le-a inclus pe lista alimentelor sustenabile. Autoritățile europene au alocat fonduri pentru cercetare și facilități de producție, iar blocul comunitar permite deja folosirea insectelor pentru hrana peștilor, câinilor și pisicilor.

Aproximativ 2.000 de specii de insecte sunt folosite pe Glob, însă mulți consumatori europeni privesc cu repulsie acest tip de hrană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *