Skip to content
Sport

Anunț șocant: se termină resursele Terrei! Vezi cum va trăi omenirea începând de luni

Anunț șocant: se termină resursele Terrei! Vezi cum va trăi omenirea începând de luni!

Astfel, luni, 8 august, se vor epuiza toate resursele pe care planeta le putea regenera până la sfârşitul anului, a calculat Global Footprint Network, un ONG care se ocupă de protecţia mediului.

Din acel moment şi până pe 31 decembrie, omenirea va trăi pe credit, scrie Le Figaro,citat de adevarul.ro.  Oamenii au atins acest plafon pentru prima dată la 19 decembrie 1987.

Un comunicat semnat de două dintre cele mai mari organizaţii de mediu din lume, Global Footprint şi World Wide Fund for Nature, anunţă că resursele de apă, de efective de animale, de peşte şi culturi agricole pe care planeta le poate produce până la sfârşitul acestui an vor fi epuizate pe 8 august.

„Pentru acoperirea consumului, avem nevoie în acest moment de 1,6 planete”, scrie în comunicatul celor două organizaţii. „Costul acestui supraconsum este deja vizibil: penuria de apă, deşertificarea, eroziunea solului, scăderea productivităţii agricole şi a resurselor piscicole, dispariţia speciilor de animale şi defrişările”, arată aceeaşi sursă.

În ultimii 46 de ani, ziua în care resursele naturale s-au epuizat a venit din ce în ce mai devreme. În 1970, a fost calculată pentru 23 decembrie. Au urmat 3 noiembrie în 1980, 13 octombrie în 1990, 4 octombrie în 2000, 3 septembrie în 2005 şi 20 august în 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *