Anunț SUPRIZĂTOR. Ce va face Tăriceanu dacă Băsescu va fi suspendat

Președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a continuat astăzi atacurile la adresa lui Traian Băsescu, precizând că șeful statului poate fi suspendat până în ultima zi a mandatului și în același timp a anunțat ce va face dacă acesta va fi totuși în situația în care va fi suspendat a treia oară de către Parlament.
Un avertisment adresat președintelui care trebuie să înțeleaga că repsectă Constituția. respectarea legii nu e facultativa și campania electorală nu îl scuteste de responsabilitatea de a nu se implica in viata partidelor.
 
La Cotroceni a fost o intalnire electorala si din păcate pentru Traian Băsescu nu e prima dată când desconsideră legea.Aplicarea și respectarea Constituția e valabila inclusiv in campania electorală. Întreaga clasa politică trebuie să ia atitudine și să acționeze mecanismene din consituție pentru sanctionarea președintelui, Eu am convingerea că nu sunt izolat în acest demers. Nu e vorba de inițierea proces de suspendare. Nu se poate pune problema de demitere, dar suspendarea poate fi făcută până în ultima zi”, a transmis Tăriceanu.
”Eu cred că ceea ce era de datoria mea am făcut, să trag un semnal public de avertisment și fiecare acționează cum crede de cuviință”, a mai adăugat acesta.
”Dacă Băsescu va fi suspendat, este o atitudine corectă din partea mea, să refuz să preiau funcția de șef al statului. Nu vreau să se considere că vreau să obțin vreun avantaj pentru campania electorală. De aceea am făcut precizarea că cedez interimatul președintelui Camerei Deputaților. Nu cred că ar complica alegerile prezidențiale. Sunt două lucruri separate. Eu sper să nu ajungem la o situație de acest fel, dar depinde doar de președintele Băsescu”, a explicat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: