Skip to content
Politică

Anunțul care a zguduit lumea: Papa ar putea fi următoarea țintă ISIS!

Anunțul care a zguduit lumea: Papa Francisc ar putea fi in curand tinta unui atentat jihadist, ca razbunare pentru cruciadele proclamate de predecesorii sai acum un mileniu.

„Dabiq”, revista de propaganda a Statului Islamic, isi dedica ultimul sau numar, al cinsprezecelea de pana acum, „infrangerii crucii” – adica materialelor anti-crestine, cu titluri precum „De ce va uram si de ce ne luptam cu voi”.

Printre tintele indicate de autorii articolelor se numara mai multi lideri ai bisericilor crestine, in frunte cu actualul Suveran Pontif.

Revista a aparut la scurt timp dupa atacul jihadist asupra bisericii din Saint-Etienne-du-Rouvray, in care un preot a fost asasinat si la care se face, de altfel, aluzie intr-un articol.

„Din cele mai vechi timpuri, functia de Papa al Romei a fost detinuta de pontifi care urasc monoteismul”, scriu propagandistii ISIS. „Acum cateva secole, la Conciliul de la Clermont, Papa Urban al II-lea a clarificat pozitia Bisericii fata de Islam. Pretinzand ca are o inspiratie divina, el a proclamat distrugerea tuturor musulmanilor. […] Au declansat astfel Cruciadele, care continua si azi. Papii care i-au urmat au continuat sa predice oublic eradicarea Islamului”, potrivit revistei, citate de stirileprotv.ro.

Actualul pontif este considerat un dusman mai „perfid” al Islamului, deoarece isi ascunde ura fata de aceasta religie, spre deosebire de predecesorul sau, Benedict al XVI-lea. De asemenea, Francisc este criticat pentru „grija fata de sodomiti” si acuzat ca pune la cale un plan de „demilitarizare a Islamului”.

De altfel, chiar duminica Papa Francisc a declarat ca respinge orice asociere intre Islam si terorism.

In termeni mai generali, revista „Dabiq” confirma trendul demonstrat de ultimele atacuri ale militantilor ISIS: ofensiva impotriva crestinismului, si mai ales a membrilor clerului.

„Intre aparitia acestei reviste si urmatorul masacru ce va fi executat de soldatii ascunsi ai Califatului, cruciatii pot citit de ce musulmanii ii uras si se lupta cu ei”, se arată în revistă.

Revista contine si testimoniale scrise de crestini convertiti la Islam, din tari ca Finlanda, Canada sau Trinidad, si avertizeaza asupra soartei celor care nu trec la singura religie autentica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *