Anunțul Casei de Pensii, după ce au apărut neconcordanțe între deciziile de recalculare și taloanele pensionarilor

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Casa Națională de Pensii anunță că mai multe neconcordanţe apărute între deciziile de recalculare și taloanele de pensie au fost identificate şi vor fi remediate, iar pensionarii își vor primi sumele cuvenite începând cu data intrării în vigoare a noii legi.

„Procesul de recalculare a reprezentat cea mai amplă reformă a sistemului public de pensii ce vizează recalcularea tuturor pensiilor în plată, la data de 31.08.2024, impactând cca 4,6 milioane de pensionari. În această perioadă, odată cu transmiterea deciziilor de recalculare și a taloanelor de pensie, au apărut unele neconcordanțe”, se arată într-o postare pe Facebook a Casei Naționale de Pensii Publice.

Este vorba despre „situația în care pensionarul a primit talonul de plată cu pensia aferentă lunii august 2024 deși intrase în posesia deciziei de recalculare în cuprinsul căreia era evidențiat un venit mai mare”, explică instituția.

„Aceste situații izolate au fost determinate de perioada foarte scurtă avută la dispoziție pentru emiterea a peste 4,6 milioane de decizii. Aceste disfuncționalități au fost identificate și vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil, urmând ca pensionarii să primească sumele cuvenite începând cu data intrării în vigoare a noii legi”, mai arată Casa de Pensii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: