Când va fi acordată prima tranșă a voucherelor sociale. Anunțul ministrului Câciu

Sursa foto: Facebook / Adrian Câciu

În contextul majorării pensiilor și a unui efort de adaptare la noile realități economice, România se pregătește pentru o nouă etapă în implementarea Programului de Vouchere Sociale în 2024. Din informațiile furnizate de Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, cetățenii cu venituri nete sub 2.000 de lei o să primească carduri sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 de lei la fiecare două luni.

Ministrul Adrian Câciu a anunțat că prima tranșă din acest an pentru voucherele sociale va fi acordată în a doua jumătate a lunii februarie, dar a specificat că este necesară o actualizare a bazei de date pentru a reflecta creșterea la 2.000 de lei a venitului eligibil pentru a primi acest sprijin financiar. Această modificare are rolul de a extinde beneficiile către mai multe persoane vulnerabile.

Potrivit declarațiilor ministrului Câciu, calendarul de acordare a celor șase tranșe de câte 250 de lei pentru anul 2024 este planificat astfel: februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie. Astfel, această schemă se adaptează noilor condiții economice și se prevede că aproximativ 2,5 milioane de cetățeni vor beneficia de aceste carduri sociale pentru alimente și mese calde.

Un aspect important subliniat de ministrul Câciu este că cetățenii nu trebuie să facă nimic pentru a beneficia de acest sprijin. Procesul este automat, bazat pe bazele de date primite de la Ministerul Muncii. Cardurile noi și distribuirea acestora prin Poșta Română se va face doar pentru cei care nu erau deja incluși în program.

Există mai multe criterii pentru a fi eligibil pentru aceste vouchere sociale. Acestea includ pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei, copiii și adulții cu handicap grav, accentuat sau mediu, familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, și familiile monoparentale cu venituri sub 675 de lei de persoană.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: