Skip to content
Politică

Anunțul făcut de Corina Crețu: România va beneficia de mai multe fonduri europene

Pentru exerciţiul financiar 2021-2027, România va beneficia de mai multe fonduri europene cu 8% mai mult faţă de perioada 2014-2020, a precizat Corina Crețu într-o postare pe Facebook, de vineri.

„Datorită intenselor negocieri pe care le-am purtat în cadrul Comisiei Europene şi cu Statele Membre, România este una din ţările privilegiate, care va beneficia de mai multe fonduri europene pentru exerciţiul financiar 2021-2027, cu 8% mai mult faţă de perioada 2014-2020”, a scris Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene.

Potrivit Corinei Creţu, România va primi prin politica de coeziune 31 de miliarde de euro. Pentru perioada 2014-2020, România primise 30,8 miliarde de dolari.

„În propunerea Comisiei Europene, care se negociază acum între Parlamentul European şi Consiliu, România va primi prin politica de coeziune 31 de miliarde de euro, suma care reprezintă o creştere cu 6 miliarde de euro faţă de actuala perioada de programare sau o creştere cu 13% a ajutorului financiar pentru fiecare cetăţean din ţară”, a adăugat Corina Crețu, potrivit b1.

„Astăzi începe procesul instituţional de negocieri intre Comisia Europeană şi autorităţile române în legătură cu proritatile de investiţii pentru perioada 2021-2027, astfel încât fondurile europene să aibă un impact cât mai mare în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor”, a mai precizat comisarul roman.

3 comentarii la “Anunțul făcut de Corina Crețu: România va beneficia de mai multe fonduri europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *