Anunțul IDF, după întâlnirea cabinetului de război: ”Israelul are atât planuri de apărare, cât și de atac”

Sursă foto: The Times of Israel

Oficialii armatei israeliene nu au declarat în mod clar dacă în următoarea perioadă vor lansa un atac asupra Iranului, drept răspuns la ploaia de rachete din noaptea de sâmbătă spre duminică. Totuși, aceștia spun că Israelul are ”atât planuri de apărare, cât și de atac”.

Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al IDF, a declarat că în următoarele două luni vor fi racolate două batalioane de rezervă pentru a-și întări apărarea. Însă nu a precizat, la încheierea ședinței de război, dacă Israelul va ataca Iranul în următoarea perioadă.

”Planul Iranului a eșuat. Doar câteva rachete au reușit să pătrundă în spațiul aerian și au provocat pagube minime. Baza militară lovită funcționează la capacitate maximă. Suntem într-un nivel înalt de pregătire, avem planuri atât de apărare, cât și pentru atac. Mai mult nu vom menționa aici”, a declarat Hagari, duminică seară.

Valul de drone și rachete care au zburat spre Israel în noaptea de sâmbătă spre duminică a adus cu sine o nouă fază de tensiune, incertitudine și confruntare în Orientul Mijlociu.

Iranul a lansat acest atac fără precedent ca răspuns la un presupus atac israelian asupra consulatului iranian din Damasc, Siria, la începutul acestei luni.

Acesta a marcat un nou capitol al discordiei dintre cele două state, care s-a infiltrat timp de ani de zile și a luat amploare de când Israelul a declarat război Hamas în octombrie anul trecut, notează CNN.

Următorii pași rămân neclari, dar Israelul se confruntă cu rugăminți din partea aliaților săi de a se retrage din pragul războiului deschis și de a alege să nu escaladeze conflictul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: