Skip to content
Politică

Anunțul lui Gabriel Oprea despre preluarea funcției de prim-ministru. Ia în calcul și o candidatură la prezidențiale?

Gabriel Oprea, liderul UNPR, este cotat de presă ca având șanse foarte mari de prelua funcția de prim-ministru în cazul în care Victor Ponta se retrage sau îi este retras sprijinul. Până la acest moment, vicepremierul a infirmat zvonurile apărute în presă.

Prezent la Alexandria, la o regională a UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a afirmat că nu-și dorește funcția de prim-ministru și nici nu intenționează să candideze la Președinția României.

Nu doresc funcția de prim-ministru, în primul rând sunt într-o coaliție de guvernare, avem prim-ministru, consider că avem o guvernare bună, poate deveni și mai bună, cu rezultate economice clare, o spun indicatorii internaționali. (…) Nu mă interesează funcția de prim-ministru, nu candidez și nu o să candidez la Președinție. De altfel, atât eu, cât și UNPR, l-am sprijinit pe președintele României, indiferent cum îl cheamă„, a declarat Oprea, la Alexandria, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, liderului UNPR și-a respectat și își va respecta înțelegerile politice, dar, în același timp, va sprijini orice proiect național bun pentru România.

Sprijinim orice proiect național care aduce beneficii pentru România. Niciodată nu am dat jos un guvern din care am făcut parte, este o problemă de bun simț până la urmă, dar, repet, orice proiect național benefic României UNPR îl sprijină. (…) Suntem în coaliția de guvernare, mâine voi da un mesaj PSD să-l felicit pe domnul Dragnea, pe noul președinte (…), să-l felicit pe domnul Ponta care conduce un guvern bun. (…) Tot timpul ne-am respectat înțelegerile„, a precizat președintele UNPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *