Skip to content
Politică

Anunțul lui Meleșcanu privind votul din diaspora

Teodor Meleşcanu a prezentat, vineri, măsurile luate pentru ca votul în străinătate să se desfăşoare în condiţii normale.

Astfel, numărul de membri ai secţiilor de votare, de cabine de vot şi de ştampile a fost suplimentat până la numărul maxim admis, anume şapte. Potrivit anunţului de ultimă oră, MAE nu va înfiinţa noi secţii de votare în străinătate.

Totodată, Meleșcanu a declarat că MAE nu are competenţe în organizarea alegerilor, acestea revenind Biroului Electoral pentru Secţiile din Străinătate şi Biroului Electoral Central.

„Fata de cerinta MAE din 11 noiembrie ca BEC sa adopte hotarari sau decizii, in conformitate cu prevederile Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, prin care sa se clarifice fara echivoc temeiul legal pentru infiintarea de noi sectii de votare in strainatate, MAE constata ca BEC nu a facut clarificarile necesare.

Tin sa repet si sa subliniez: nu MAE organizeaza alegerile, BEC si Biroul electoral pentru diaspora sunt responsabile pentru organizarea scrutinului, in calitate de unica autoritate cu atributii in materie electorala (…) MAE are atributii exclusiv administrative. Personalul Ministerului Afacerilor Externe este cooordonat de şi răspunde direct faţă de Biroul Electoral pentru Străinătate nr. 48. MAE a luat toate măsurile ce ţin de competenţele sale legale. (…) Am facut tot ce este posibil si tot ceea ce tine de noi”, a afirmat ministrul de Externe Teodor Meleşcanu.

 

 

1 comentariu la “Anunțul lui Meleșcanu privind votul din diaspora

  1. Alegerile pot fi anulate daca un singur roman nu va putea vota in diaspora
    Frica Pontistului este mare si incearca sa blocheze votul diasporei dar si al studentilor
    Sa aibe grije ca nu stie ce isi doreste

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *