Skip to content
Politică

Anunțul lui Victor Ponta legat de moțiunea de cenzură: ce va face Pro România la votul de joi

agerpres.ro

Opoziția a depus în cursul săptămânii trecute moțiunea de cenzură împotriva actualei guvernări, Executivul Dăncilă. Astfel, apar întrebări privitoare la șansele ca această acțiune a opoziției să fie un succes, iar Guvernul Dăncilă să cadă.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu liderul Pro România, Victor Ponta. Concret, întrebat care sunt șansele moțiunii, fostul premier a atras atenția că nu are așteptări ca Guvernul Dăncilă să cadă deoarece nu sunt întrunite condițiile din anul 2012, iar PNL și Ludovic Orban nu reprezintă o alternativă pentru România.

Nu am așteptări să treacă moțiunea de cenzură. Nu sunt  întrunite condițiile din 2012. De altfel, PNL și Ludovic Orban nu reprezintă o alternativă”, a declarat prețedintele Pro România.

Totodată, chestionat cum se va poziționa Pro România în privința moțiunii, Victor Ponta a evidențiat că deputații formațiunii sale politice vor vota ca actualul Guvern să pice, dar nu vor vota sub nicio formă un Executiv PNL-Orban.

Deputații Pro România vor vota, precum în primăvară, pentru demiterea Guvernului Dăncilă. De asemenea, nu vom vota în niciun fel de condiții un Guvern PNL-Orban, a adăugat fostul prim-ministru.

Pe final, întrebat cum au decurs negocierile cu partidele celelalte din opoziție, dar și cu UDMR, întrucât la formațiunea maghiară pare să fie cheia căderii actualului Guvern, Victor Ponta a menționat că Pro România nu a purtat niciun fel de negocieri cu PNL, USR, PMP, dar nici cu UDMR, formațiunea sa fiind singura care reprezintă cu adevărat o opoziție împotriva lui Dragnea. Chestionat de altfel și privitor la grupul puciștilor din PSD și cum au decurs negocierile cu acesta, Victor Ponta a reliefat că nu mai există o astfel de grupare.

„Noi cei de la Pro România nu am avut și nu vom avea negocieri cu Opoziția PNL, USR si PMP. Nu am purtat negocieri nici cu UDMR. 

Privitor la grupul „puciștilor”, acesta nu mai există în PSD deoarece unii membri au fost îndepărtați și alții s-au resemnat și s-au împăcat cu Dragnea. Doar Pro România este Opoziție la Dragnea în acest moment, a conchis Victor Ponta în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *