Anunțul momentului pentru 2,5 milioane de români. Banii intră pe card zilele următoare, pe voucherele de alimente

Sursa foto: Up România

Anunțul momentului pentru 2,5 milioane de români. Banii intră pe card zilele următoare, pe voucherele de alimente. Conform ministrului Investițiilor, Adrian Câciu, banii ar putea în jur de 15 octombrie 2023.

Vești bune pentru 2,5 milioane de românii. Banii le intră direct pe card

Peste 2,5 milioane de oameni din țara noastră vor primi un ajutor financiar din partea statului, în această lună. Este vorba despre suma de 250 de lei, care intră direct pe cardurile sociale, fiind oferită drept sprijin pentru alimente sau mese calde.

În luna octombrie, voucherele pentru alimente vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei pentru peste 2,5 milioane de persoane eligibile în programul Sprijin pentru România.

Trebuie menționat că aceasta este penultima tranșă de 250 de lei, din totalul celor 1500 de lei oferiți de stat persoanelor nevoiașe. În decembrie 2023 se așeteaptă să intre ultima tranșă, cea de-a șasea și ultima destinată cumpărării de alimente pentru persoanele defavorizate.

Când ar putea intra pe card cei 250 de lei

Ministrul Investițiilor, Adrian Câciu, crede că aceste vouchere de alimente vor fi alimentate pe data de 15 octombrie 2023, moment din care beneficiarii vor putea cumpăra alimente sau mese calde de banii respectivi.

„La acest moment, așteptăm alimentarea conturilor MIPE de către Ministerul de Finanţe pentru implementarea cu succes și la timp a acestor măsuri asteptate de români și asumate de către Guvernul României”, a anunţat, marţi, ministrul Adrian Câciu, potrivit Mediafax.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de vouchere sociale pentru alimente și mese calde sunt:

-București (122.000),
-Suceava (90.879),
-Iași (90.196),
-Dolj (89.801)
-Bacău (82.410).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: